Сряда, 05 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Детска академия за превенция и спорт бе открита в Балван

  06.07.2022 15:44
Детска академия за превенция и спорт бе открита в Балван

С откриване на „Зелена класна стая“ във великотърновското село Балван бе даден старт на традиционната инициатива „Детска академия за превенция и спорт“. Там децата и учениците както от община Велико Търново, така и от цяла България ще могат да практикуват занимания, помагащи за формирането на екологична култура.

Придобивката е пореден резултат от успешния партньорски проект на Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция на пожарната, Съюза на пивоварите в България, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, реализиран през последните години.

„Зелената класна стая“ допълва създадените тематични площадки – за пожарна и пътна безопасност, за защита и реакция при наводнения и бедствия, за оцеляване сред природата, заедно с центъра за превенция и спорт в селото.

Заместник-кметът на община Велико Търново Нейко Генчев подчерта, че проектът има две основни цели – да акцентира всеобхватно върху детската безопасност и с тази цел да обедини институции, граждани и неправителствен сектор. Освен прилаган в други български общини, моделът се пренася и в чужбина – интерес към реализацията му проявяват и в съседна Северна Македония.

Децата получиха от гостите много парични и предметни подаръци. Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение "Свети Иван Рилски" и основен двигател на инциативата, бе удостоена с почетен знак на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Отличието ѝ връчи старши комисар Александър Джартов – директор на дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ – ГДПБЗН.

Официални гости на церемонията бяха още областният управител Людмила Илиева, гл. инсп. Димитър Мичев, инсп. Мария Ботева и Боряна Томова от ГД „Национална полиция“, старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – В. Търново, комисар Красимир Кръстев, директор на РДПБЗН – В. Търново, началниците на РУ – В. Търново, РСПБЗН – В. Търново, РУ – Елена, кметове и кметски наместници от община В. Търново и Елена, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в Р България Ивана Радомирова и жители на селото.

сн. Община Велико Търново


Ключови думи
детска академия Балван
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати