Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Млади актьори от Езиковата гимназия във Велико Търново спечелиха трета награда от Националния конкурс за театър на испански

  09.05.2022 09:25
Млади актьори от Езиковата гимназия във Велико Търново спечелиха трета награда от Националния конкурс за театър на испански

С трета награда от 22-рия Националния конкурс за театър на испански език се завърнаха учениците от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. За първи път от учредяването му той се проведе извън НАТФИЗ - София и негов домакин бе Държавният куклен театър в Пловдив.

На сцената излязоха ученици от различни езикови гимназии в страната. Великотърновската изпраща свои възпитаници от години и винаги носи отличия, като спазва основното изискване младите театрали да бъдат подготвени от своя учител по испански. 10-те момичета и момчета от 9 до 12 клас репетираха усилено под зоркия поглед на Давид Монтес - испанецът, който преподава родния си език в гимназията.

Организатор на Националния конкурс за театър на испански език е отдел „Образование“ в Посолството на Испания у нас. Наградите връчиха зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова, вторият секретар в посолството на Испания, съветникът по въпросите на образованието и езиковият аташе.


Ключови думи
ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“
Последни
Седмицата
Анкета