Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Други

Денят на единството на Германия бе отбелязан в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“

  07.10.2024 09:34
Денят на единството на Германия бе отбелязан в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“

Забавни игри, традиционни ястия и музикално-поетична програма подготвиха ученици за Деня на единството и национален празник на Германия. На 3 октомври 1990 година официално е обявено обединението на Федерална република Германия и Германската демократична република.

Индивидуални и колективни изпълнения поднесоха младежи и девойки от три випуска. Музикалния съпровод осигуриха Калин Братанов от IX „в“ и Пресиян Калинов от Х “в“ клас. Стихотворението „Среща и разлъка“ на Волфганг Гьоте изпълниха Полина Александрова и Стефан Стефанов от XII „в“, а „Лорелай“ на Хайнрих Хайне единадесетокласничките Деница Василева и Калина Манолова.

Денят започна с късметчета за всеки на входа на училището. Кратките текстове бяха красиво изписани на български и немски език. Кулминацията настъпи по време на второто голямо междучасие, когато ученици, изучаващи както немски, така и други езици, учители и служители заеха места във фоайето на втория етаж.

Само за два дни учениците от немските паралелки във всички випуски изработиха постери с любопитни факти за живота, културата, историята и географията на 3-те държави, в които немският е официален език – Германия, Австрия и Швейцария.

4-ма са учителите по немски език в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Освен Надка Яначкова и Снежана Козарекова-Иванова езика преподават Божена Томова – Маркова и Добромира Димитрова, които са възпитаници на гимназията.


Ключови думи
ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“
Последни
Седмицата
Анкета