Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация отличи Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" във Велико Търново

  20.04.2022 10:41
Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация отличи Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон\

Най-добрите ученици по професии от направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време” бяха излъчени по време на националните състезания „Най-добър млад хотелиер“, „Най-добър млад аниматор“ и „Най-добър млад барман“ в к.к. Златни пясъци.

В надпреварата участваха 113 ученици от ХІ и ХІІ клас от 33 професионални, профилирани гимназии и средни училища в страната.

Младите хотелиери показаха умения за посрещане на гости, презентиране на хотела и напускане. Представянето на допълнителните услуги бе на български и чужд език по избор. Втора част от надпреварата включваше разрешаване на казус или ситуация, която може да възникне в хотела.

В категория "Най-добър млад аниматор" отборите представиха дневни анимации и забавления за публиката с атрактивна вечерна шоу програма. В тази категория Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация отличи Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" във Велико Търново.

В надпреварата за приза „Най-добър млад барман“ тази година състезателите мериха своите умения в два рунда – куик микс /бързо миксиране/ и съвременна интерпретация на тема „Лимонада“.

Организатор на събитието бе Министерство на образованието и науката, а домакин – Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна.

Партньори в провеждането на състезанията са Асоциация на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на аниматорите в България и Българска асоциация на барманите./ сн. МОН


Ключови думи
ПГТ "Д-р Васил Берон"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати