Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Балерините на „Грация” спечелиха 13 отличия от „София денс фест 2022”

  09.04.2022 12:49
Балерините на „Грация” спечелиха 13 отличия от „София денс фест 2022”

Балетна школа „Грация” представи 16 танца на юбилейното 10-то издание на „София денс фест 2022” и спечели 13 отличия, от които 6 първи, четири втори и три трети места.

При най-малките (8-10 години) Светослава Неделчева спечели първо място за соло. В същата възрастова група триото Светослава Неделчева, Ивана Кабакчиева и Елина Йонова има две златни отличия за класически и характерни танци. Паулина Паунова е първа за солото си във възраст 10-12 години, като тя получи и Специална награда от организаторите на конкурса. Заедно с Мартина Янкова Паулина завоюва и още две първи места при дуетите в тази възраст, също в раздел Класика и Характерни танци.

Солото на Ивана Кабакчиева бе класирано на второ място във възраст 8-10 години. Ивана и Светослава Неделчева имат второ място и в раздел Класика в тази възраст. Сияна Борисова при своя дебют на голяма сцена постигна второ място. Сребърно отличие спечели още дуетът на Паулина Паунова и Мартина Янкова.

Най-малките балерини от Школата – Белослава Божанкова и Ива Зеленкова, имаха трудната задача да се борят с доста по-големи и опитни балерини, но завоюваха трето място с танца си „Графини репички”. Мартина Янкова има трето място за класическо соло, а Елина Йонова е трета в раздел „Акроденс”.

Танцовата надпревара в „Овъргаз Арена” бе дебют на художествения ръководител на „Грация” Соня Георгиева като съдия. За да няма конфликт на интереси, тя отсъжда в раздели, в които не участват нейни възпитанички.

Школата получи юбилеен плакет и медали за участниците от организаторите по случай 10-та годишнина на конкурс.

Представянето ни донесе изключително удовлетворение за всички, включително и за мен. Гордея се с всички мои прекрасни грации - Светослава Неделчева, Ивана Кабакчиева, Елина Йонова, Мартина Янкова, Паулина Паунова, Сияна Борисова и най-малките Белослава Божанкова и Ива Зеленкова.

Поздравления и за всички всеотдайни родители, без които нямаше да ги има тези успехи. Не на последно място искам сърдечно да благодаря от името на школа „Грация” на ръководството на ОУ „Иван Вазов” в лицето на директора Иван Момъков и пом. директора Гергана Павлова, които предоставиха безвъзмездно базата на училището при подготовката ни за конкурса, коментира балетният ръководител Соня Георгиева.

Всички наградени изпълнения, както и още много танци, подготвени от „Грация”, горнооряховчани ще могат да видят на концерта, посветен на Международния ден на танца. Той ще е в Зала 1 на Община Горна Оряховица на 29 април от 18:30 часа.


Ключови думи
Балет "Грация" Соня Георгиева София денс фест 2022
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати