Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Икономика

Студенти и бизнес се срещнаха на форум за 30-та годишнина на Стопанския факултет на ВТУ

  04.03.2022 08:28
Студенти и бизнес се срещнаха на форум за 30-та годишнина на Стопанския факултет на ВТУ
Проведен бе Дискусионен форум „Образование – наука – бизнес“, който се организира всяка година от катедра „Стопанско управление“, но този път е по-специален, тъй като събитието се реализира и по случай 30-годишнина от създаването на Стопански факултет и катедра „Стопанско управление“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Изборът на темата - „Съвременните трансформации и компетентностите на младите хора“, е породен от факта, че средата в която живеем и функционират съвременните организации е твърде динамична и младите хора, които се обучават трябва да бъдат гъвкави по отношение на компетентностите, които трябва да притежават и развиват, за да бъдат и достатъчно конкурентоспособни на пазара на труда. В резултат на проведената дискусия се затвърди връзката и сътрудничеството между представителите на бизнеса и образованието. Форумът беше открит от проф. д.ик.н Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Стопанско управление“ и декан на „Стопански факултет“.
Среща между редовни студенти в направление Администрация и управление и професионално реализирани младежи в Публичния сектор, които за завършили Стопанския факултет на ВТУ, предстои на 24 март. Целта е реализираните младежи да представят пред редовните студенти професионалното си израстване, както и да споделят впечатления от придобития професионален опит.
Стопанският факултет на ВТУ ще бъде домакин на трудова борса на 18 април, на която ще се срещнат студенти и работодатели. Целта е да се осъществи контакт между работодатели и студенти, които търсят работа, както и запознаване на младите представители на академичната общност с изискванията за заемане на свободни работни места. Очакваният резултат от срещата е да се обявят свободни работни места и стажантски позиции, които са подходящи за младежи. По време на срещата експерти от Дирекция Бюро по труда - В. Търново ще представят и кратка информация за пазара на труда, както и кои са активните програми и мерки, подходящи за младежи.

Ключови думи
Стопански факултет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати