Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Елена Общество

Ремонтираха детските площадки в Елена

  02.03.2022 19:35
Ремонтираха детските площадки в Елена

Една от най-коментираните теми в интернет пространството е свързана със състоянието и правилната експлоатация на детските площадки в град Елена. Не веднъж са подавани сигнали от загрижени граждани за замърсени или повредени съоръжения в местата за забавление на най-малките.
В тази връзка в продължение на два месеца в град Елена бяха ремонтирани общо 6 детски площадки и 23 съоръжения в тях. Компрометираните дървени греди на люлките и клатушките са заменени с по-здрави – от метал.

Над 50% от финансовата стойност от извършения ремонт е поета от фирма „Металстрой Стоянов и Георгиев“ ООД гр. Горна Оряховица, която направи това благородно дарение в полза на децата от Елена. Останалата част е от сумата е за сметка на Община Елена.

Освен това са закупени и нови люлки, тип гнездо, които ще бъдат монтирани допълнително през пролетните месеци, когато метеорологичните условия го позволяват.

Детските площадки са приятно място за прекарване на време сред природата от малчуганите и техните родители. Децата имат възможност да играят на чист въздух, да създават нови приятелства и да опознават света, който ги заобикаля.

Днес отремонтираните детски площадки в града са в отлично състояние. За нас обаче остава грижата да ги опазим здрави, безопасни и чисти, за да се ползват от децата по-дълго време.
В случай, че забележите нередност, сигнализирайте за това на телефон 112, призовават от Общината. 


Ключови думи
детски площадки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати