Понеделник, 16 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

Да съчетаем деня на влюбените с Международния ден на даряването на книги, призовават от Младежкия парламент в Горна Оряховица

  14.02.2022 15:30
Да съчетаем деня на влюбените с Международния ден на даряването на книги, призовават от Младежкия парламент в Горна Оряховица

До преди две години на този ден младежите от Младежкият парламент правеха инициативи и концерти свързани с интересната дата празнувана от млади и стари, но свързана с любовта.

Свети Валентин се чества на 14 февруари от Римокатолическата църква.

Днес датата е много по-известна като Празника на любовта. На този ден хората, които се чувстват обичани и обичащи показват любовта си по различни начини. Обикновено се изпращат картички с мило съдържание, подаряват се рози, бонбони, мечета и др.

Ние, от Горнооряховския младежки парламент сме показвали обичта си към този празник многократно през годините, като няма да пропуснем да го почетем и днес, макар и само с пожелание.

Пожелаваме Ви да сте много здрави, щастливи, обичани, обичащи и да прекарате празника с най-близките си хора. Честит празник пожелаваме и на лозарите, соколарите и градинарите, които днес празнуват Трифон Зарезан в чест на св. Трифон. Нека празниците Ви бъдат изпълнени с топлина, любов и чаша хубаво вино!

„Призоваваме и към поредната кампания, свързана и с още един празник на този ден - Международен ден на даряването на книги. Знаехте ли, че празникът започва през 2012 г. по идея на шестгодишно дете? Днес Международният ден на даряването на книги се празнува в над 44 държави. Сред тях са Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България. Денят се празнува с изцяло доброволния труд на хиляди ентусиасти, които стават все повече всяка година. Затова подарете книга на своите любими, приятели и на всеки който предпочетете като жест на благодарност, обич и грижа. Така че защо да не благодарите на някого с книга, както призовава Асоциация „Българска книга”, или да разкриете сърцето си с книга?, споделят младежите от Младежкия парламент.

 


Ключови думи
Горнооряховски младежки парламент Зен на подаряване на книги
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати