Вторник, 27 Сеп 2022
            
Златарица Общество

Баща на две деца се нуждае от помощ

  27.09.2021 13:55
Баща на две деца се нуждае от помощ

Пред жестоки изпитания са поставени Юсеин и Димитрина Кавръкови от златаришкото Горско ново село. Животът на семейството се преобръща на 18 януари 2020 г., когато мъжът е прострелян в крака по време на лов. Направени са множество операции, но заради гангрена се налага крайникът да бъде ампутиран. Шанс за Юсеин да се върне към нормалния живот има, ако му бъде поставена протеза. Цената й обаче – 24 хил. лв., е непосилна за семейството.

Но съдбата не спира да изпитва Кавръкови. Преди броени дни – на 21 септември, изгаря домът им. Майката, бащата и двете им деца в момента са настанени при близки, а жителите на Горско ново село организират благотворителна акция, за да помогнат.

За начало са събрани дрехи за семейството. В Горско ново село тече организация по разчистването на изгорелия имот. Набират се средства както за протезата на Юсеин, така и за дома. Съпричастен към случилото се е и Общинският съвет в Златарица, като се очаква той да отпусне 1000 лв. за семейството. Отделно трима от съветниците са заявили готовност да предоставят месечното си възнаграждение.

„Господ да пази вас и вашите семейства!

Всеки от вас, който желае и има възможност да ни помогне, може да го направи“, написа в социалната мрежа Димитрина Кавръкова.

IBAN BG26 CECB 9790 1036 0410 01

клон Велико Търново

Димитрина Стефанова Кавръкова

Сн. личен архив 

 


Ключови думи
Горско ново село Юсеин Кавръков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати