Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Темида

Три години условно получи шофьор на камион, затиснал и убил с ремарке мъж в Драганово

  14.09.2021 17:00
Три години условно получи шофьор на камион, затиснал и убил с ремарке мъж в Драганово

Три години затвор с отлагане на изпълнението от 5 години постанови Великотърновският окръжен съд на шофьор, предизвикал катастрофа в Драганово, в следствие на която загина 45-годишен мъж от селото. Инцидентът стана точно преди година – на 12 септември 2020 г. Тогава ремаркето на товарния автомобил затисна „Мазда” с двама души вътре. Единият почина по-късно в болницата.

Съдът призна подсъдимия Ибрям Х. И. от гр. Варна, /неосъждан/,за виновен в това, че на 12.09.2020 г. в с. Драганово, община Горна Оряховица, ул. „Илинден“, пред дом № 100, при управление на моторно превозно средство – влекач марка „Волво“, модел „ФХ“, и прикачено полуремарке марка „Нотебом“, нарушил правилата за движение по чл. 20, ал. 2, изр. 2 от Закона за движението по пътищата – „Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“, и предизвикал настъпването на пътно-транспортно произшествие с лек автомобил „Мазда 323“, паркиран пред дом № 100 /в лентата за насрещно движение, плътно до тротоара/. В резултат на пътно-транспортното произшествие, по непредпазливост причинил смъртта на пътника в лекия автомобил Стоян И. Ф. (р. 1975 г.), от с. Драганово. На основание чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а, ал.1, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК, вр. чл. 20, ал. 2, изр. 2 ЗДвП /съкратено съдебно следствие/, Съдът му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, като на основание чл. 66 НК отложи изпълнението на така наложеното наказание за срок от 5 години считано от влизане на присъдата в сила /условно/.

На основание чл. 343г НК подсъдимият Ибрям Х. И. е лишен от право да управлява МПС за срок от 5 години, считано от датата на отнемане на СУМС и контролния талон.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - Велико Търново.


Ключови думи
катастрофа Драганово присъда
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати