Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Тестват учителите и училищния персонал за COVID преди първия учебен ден

  13.09.2021 10:22
Тестват учителите и училищния персонал за COVID преди първия учебен ден

Масово тестване за COVID на учители и училищен персонал започна преди началото на новата учебна година. Изследването се прави с бързи антигенни тестове, които уловят наличието на вируса в момента. Тестовете се осигуряват от РЗИ, но самото изследване се извършва от медицинските специалисти в училищата. За всяка община е определен един пункт, през който на 10, 13 и 14 септември ще минат желаещите да се изследват.

В Горна Оряховица изследването се провежда в здравния кабинет на СУ „Вичо Грънчаров”. Над 180 теста ще направят м.с. Жанета Николаева – здравният специалисти на училището домакин и колежката й от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Даниела Косева.

В петък, когато беше първият ден на тестването, са минали около 80 човека и всички тестове са били отрицателни. Днес и утре изследването продължава по предварително изготвен график. Участието в тестването е доброволно, но наблюденията показват, че се включват почти пълните екипи на училищата. Поръчали сме 175 теста, но имаме и допълнително записани, така че над 180 души от училищата в Горнооряховска община ще се включат в изследването, коментираха медицинските специалисти.


Ключови думи
тестване COVID учители Жанета Николаева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати