Сряда, 22 Сеп 2021
            
Лясковец Общество

Обръщение на кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод Деня на Съединението

  06.09.2021 07:18
Обръщение на кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод Деня на Съединението

Скъпи съграждани, Днес честваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия.Навършват се 136 години от тогава. Важно е днес, от дистанцията на времето, да отбележим, че Съединението е успяло и се е развило като пряко продължение на националноосвободителните борби от времето на Възраждането. А Възраждането е несъмнено най-великата епоха в нашата история. Целите и идеите, които отстояваха Левски и Ботев и в които се корени голямата победа, са същите идеали, които са носили в сърцето си радетелите за постигане на единството на цялата българска нация. прочит - да съумеем да предадем на поколенията конструктивното, съзидателното, градивното, а не да разединяваме народа си. Този исторически акт точно днес трябва да помним като основен завет, той трябва да отрезви и днешните държавници и да даде воля и мъдрост на всички ни за предстоящите житейски изпитания на България.

Историята ни съхранява за нас много поуки и от нас зависи правилният иВ живота на всеки народ има звездни мигове, в които се сбъдват мечти. Има мигове на исторически опит, мигове на решителност и жертвоготовност. За България такъв миг е 6 септември 1885 година. В тежкото за целия свят настояще, повече от всякога трябва да помним тази дата, и не само да я помним. Трябва да отстояваме постигнатото, трябва да бъдем обединени, единни и заедно да посрещаме всички трудности. Нека се поучим от предците си и от тяхната далновидност, от политическата им прозорливост и от родолюбивите им дела за доброто на народа.

Нека си пожелаем днес, с повече разум, с повече разбиране, толерантност и с добри помисли в сърцата, да градим целеустремено и в съгласие бъдещият просперитет на България!Честит празник на всички! 

Д-р Ивелина Гецова, Кмет на Община Лясковец


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Съединение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати