Неделя, 05 Дек 2021
            
Велико Търново Икономика

Ресторантьори и хотелиери предупреждават: Ще бойкотираме новите мерки, отнемат ни правото на труд

  02.09.2021 16:14
Ресторантьори и хотелиери предупреждават: Ще бойкотираме новите мерки, отнемат ни правото на труд

Повече от 500 човека, ангажирани в хотелиерството и ресторантьорството, излязоха на протест днес във Велико Търново. Всички те отправиха едно-единствено послание – че искат да имат правото да работят и че новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от 7 септември, им го отнемат. Затова от бранша предупредиха, че ще бойкотират очакваната заповед на здравния министър Стойчо Кацаров.

Припомняме, че една от мерките, които въвеждат от 7 септември,е пoceщeниятa в зaвeдeниятa зa xpaнeнe и зaвeдeниятa, игpaлнитe зaли и ĸaзинaтa да ce дoпycĸaт oт 7.00 дo 22.00 ч. пpи oтcтoяниe oт 1.5 мeтpa мeждy oблeгaлĸитe нa cтoлoвeтe нa cъceднитe мacи и нe пoвeчe oт 6 дyши нa мaca. Това, според бранша, на практика означава, че повечето заведения ще трябва да работят на 30%.

Няма да се съобразим със забраната да не работим след 22 ч., категоричен бе председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който бе във Велико Търново за протеста. Според него той и колегите му този път отказват да носят здравната отговорност, за която смятат, че следва да бъде споделена.

Нека държавата даде пример, като ваксинира служителите си. Иначе стигаме до парадокс неваксиниран държавен служител да проверява дали е ваксиниран служител в заведение, каза Алибегов.

Сборният пункт на протестиращите бе пред паметника „Майка България“. Малко по-късно те се отправиха в посока кръговото кръстовище пред „Билла“ с намерение да блокират движението за половин час. Очаква се протестното шествие да се върне пред сградата на Община Велико Търново.  


Ключови думи
протест Ричард Алибегов ресторантьори хотелиери противоепидемични мерки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати