Петък, 27 Nov 2020
            
Други Павликени

Общинският кризисен щаб в Павликени забрани сборовете по селата

  20.11.2020 12:59
Общинският кризисен щаб в Павликени забрани сборовете по селата

Забранява се разполагането на маси, павилиони, атракциони и др. подобни на територията на населените места, в които се провеждат традиционните есенни събори. Това реши на последното си заседание Общинският кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус СOVID-19 при Община Павликени.
Щабът разгледа актуалната епидемична обстановка и изпълнението на мерките в общината. Във връзка с предстоящите в пет населени места -– Недан, Върбовка, Росица, Паскалевец и Лесичери,  местни празници щабът излезе с решение и призив към жителите да ограничат семейните тържества и гостуванията в тези дни, като е забранено и организирането на публични прояви и базари.
Със заповед на кмета на общината, считано от 19.11.2020 год. до 30.11.2020 г., се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство) на територията на Община Павликени.
Забраняват се честванията на годишнини и тържества в сградите на пенсионерските клубове и в клубовете на хората с увреждания на територията на общината.
На всички пазари, тържища, базари и изложения на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.
Забранява се разполагането на маси, павилиони, атракциони и др. подобни на територията на населените места, в които се провеждат традиционните есенни събори.
Преустановяват се тренировъчната дейност за всички колективни и индивидуални спортни занимания в спортна зала "Йордан Петров - Графа" в град Павликени. Изключение се допуска по отношение на плувния басейн при спазване на всички противоепидмични мерки. Там продължават да се изпълняват всички мерки за безопасност. Дезинфекция се извършва минимум 4 пъти дневно на всички контактни повърхности. В съблекалните не се позволява използването на шкафчета, които са в непосредствена близост едно до друго и се ограничава броят на посетителите, които използват съблекалните като не се допуска струпване на хора.


Ключови думи
противоепидемични мерки Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати