Сряда, 05 Oct 2022
            
Култура Павликени

Деца от цяла България творят в Горна Липница

  28.07.2021 14:08
Деца от цяла България творят в Горна Липница

От 26 до 30 юли 2021 г. в с. Горна Липница се провежда единадесетото издание на арт резиденция “Старото училище” под мотото “Генерация ТВОРЯ”. Организатори на събитието са Пламен Петров, Дарина Палова и Димитър Палов, Кметство Горна Липница, Читалище “Зора – 1887”.

Видно от заглавието, фокусът и тази година е върху изкуство, създавано от деца, следвайки идеята, че всяко дете е творец. С това издание организаторите на резиденцията насочват усилията си и вниманието на публиката към насърчаване на творческия потенциал на децата с цел развиването и прилагането на този потенциал в тяхната бъдеща дейност във всяка сфера от живота.

В изданието вземат участие няколко детски школи от страната: Школа „Арт линия“ от гр. Казанлък с ръководители Ваня Запрянова и Росен Дончев; Ателие „Енкаустика“ и Приложни изкуства - гр. Габрово, с ръководител Румен Трифонов; Школа „Батик” с ръководител Златка Бобева, гр. Бургас; Школа по „Изобразително изкуство“ при НЧ „Братство 1884“ - гр. Павликени, с ръководител Мартин Петров; Школа „Деца – творци на Горна Липница“ с ръководител Пламен Петров и студенти от Национална художествена академия, гр. София.

„Генерация ТВОРЯ“ протича при активно взаимодействие между местната общност и децата – всички прояви и ателиета са достъпни за посетители. По време на престоя си участниците в детската арт резиденция са свободни да изследват селото и естествената природна среда като ги превърнат в обект на своето творчество.

Арт резиденцията има разнообразна съпътстваща програма с акцент върху българските обичаи и местните забележителности и ще завърши със закриваща изложба в Горна Липница, в рамките на която децата ще представят своите творби пред хората от селото и региона.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Павликени.


Ключови думи
Старото училище Горна Липница арт резиденция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати