Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Моника Георгиева е първа при жените и пета в генералното класиране на уникалното състезание GoldNutrition Vertical

  27.06.2021 19:50
Моника Георгиева е първа при жените и пета в генералното класиране на уникалното състезание GoldNutrition Vertical

Топ атлетката на Горна Оряховица Моника Георгиева спечели първото и уникално по рода си състезание GoldNutrition Vertical, което включва изкачване на 7 хълма в един ден, като целта е да се събере 1000 метра денивелация.

Вертикалното надбягване се организира от „Браун Тим” и привлече 33 състезатели – 21 при мъжете и 12 жени. Целта е в един ден те да превземат бегом 7 хълма в региона – Камъка над Горна Оряховица, Петропавловския манастир над Лясковец, Гарга баир между Арбанаси и Търново, Царевец, Трапезица, Картала и финалът е на Света гора. Всеки старт се засича отделно, а сумарното време определя победителя.

Моника Георгиева, която има успешен опит във вертикални бягания по небостъргачи в София, категорично спечели състезанието при дамите, побеждавайки във всичките седем старта. Тя даде пето време в генералното класиране, като на Трапезица и Гарга баир е била в тройката на общото класиране с мъжете.

След нея в тройката на дамите са Кристина Иванова и Милена Савова. При мъжете победител е Апостол Атанасов, следван от Милен Ковачки и Михаил Георгиев.


Ключови думи
Моника Георгиева GoldNutrition Vertical 1000 Brown team
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати