Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

Йоло Николов и Маринела Нинева спечелиха крос „Ивайло”, Моника Георгиева е втора

  28.12.2020 12:22
Йоло Николов и Маринела Нинева спечелиха крос „Ивайло”, Моника Георгиева е втора

Някои от най-добрите бегачи на средни и дълги разстояния участваха в 38-то издание на Международния крос „Ивайло” във Велико Търново. Стартът трябваше да е още през март, но бе отложен заради кризата с коронавируса. Все пак се състоя на 27 декември с участието на близо 200 лекоатлети, включително и любители.

Мъжете и жените пробягаха 6 километра и победители станаха най-добрите тази година.

Традиционното състезание по бягане „Ивайло“ се проведе във Велико Търново на 27 декември и събра едни от най-добрите ни бегачи.

Йоло Николов (Орхание – Ботевград) спечели надпреварата на 6 км при мъжете с 19:45. Негови подгласници станаха Стоян Владков (Дунав – Русе) и Исмаил Сенанджи (Евър – Варна).

При жените балканската шампионка на маратон Маринела Нинева взе победата на 6 км с 24:00. В битка за второто място Моника Георгиева (Локомотив 55 – Горна Оряховица) надделя над балканската шампионка по планинско бягане за девойки под 20 години Ясна Петрова.

В състезанието имаше стартове и за юноши, девойки, момичета и момчета, както и за любители. При младежите под 16 години победители станаха двама състезатели на „Локомотив” – Мартин Христов и Даниела Георгиева.

Сн. Atletikabg.com


Ключови думи
крос Ивайло Моника Георгиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати