Неделя, 12 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Култура

Гран при на „Нова музика” отнесе Сабина Донева от Търговище

  13.06.2021 20:58
Гран при на „Нова музика” отнесе Сабина Донева от Търговище

Сабина Донева от Търговище спечели голямата награда на 15-то издание на Националния конкурс за популярна песен „Нова музика” в Горна Оряховица. Нейно беше и последното изпълнение в музикалното състезание, оценявано от Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище в Бургас, създател и ръководител на Детска вокална формация „Морски песъчинки“ и на вокален ансамбъл „Фортисимо“, Георги Янков  - български поп и джаз изпълнител и вокален педагог, създател на музикална школа „Мюзик факчъри“, преподавател в областта на поп и джаз пеенето и Валентин Мунтеан – композитор от Румъния, декан на катедра „Музика” в Университета в Брашов.

Наградата на Сабина – диплом, чек и статуетка, изработена от горнооряховския художник Илия Банков, беше връчена от зам. кмета Григор Минков, който закри певческото състезание. Бъдете здрави и дано не ви се налага да участвате в онлайн конкурси. Нека това е първата ви награда от още много и все по-важни постижения. Сигурно вече знаете, че музиката е любов, музиката е страст, музиката е живот. Бъдете щастливи и раздавайте радост и на другите с таланта, който носите, обърна се Минков към младите победители в конкурса.

Второто голямо отличие на конкурса - купа, диплом и парична награда на спонсорите  получи дуетът Никол Попова и Симеон Славев от Школата на Аделина Колева.

Купа, диплом и парична награда от Народно читалище „Наредък-1869” спечели Александра Златева от Разград. Наградата връчи председателят на читалището Атанас Петров.

Освен трите големи награди журито връчи награди и в във всяка една от категориите и възрастовите групи. Конкурсът се провежда в две категории – за индивидуални изпълнители и за групи, като първите са разделени в четири възрастови категории, а формациите са в две възрасти.

Второто поколение на горнооряховския Вокален състав „Графити” даде заявка да надскочи постиженията на предшествениците си и започна с награда – първо място във Втора възрастова група при съставите.

При индивидуалните изпълнители в Трета възрастова група първа награда си поделиха Кристиана Кирилова от В. Търново и Симеон Славев от Г. Оряховица.

При най-големите в Четвърта възрастова група трета награда получи Елизабет Рашева от Велико Търново, втората награда е за Светлозар Христов от Плевен, а златният медал и първата награда е за Веселина Няголова от Русе.


Ключови думи
Нова музика Сабина Донева Конкурс Гран при
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати