Сряда, 29 Дек 2021
            
Велико Търново ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

ГЕРБ-СДС представи листата си за IV Великотърновски избирателен район

  12.06.2021 15:08
ГЕРБ-СДС представи листата си за IV Великотърновски избирателен район

С амбицията за пореден път да е първа политическа сила влиза в предизборната надпревара коалицията ГЕРБ – СДС. Днес бе представена листата й за област Велико Търново. 16-те доказани професионалисти, включени в нея, отново подчертаха, че ще водят позитивна кампания, основана на идеи, политики и работещи решения за всеки сектор.
Листата представи областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов. Най-належащите проблеми в България в момента – здравеопазването, пандемията, развитието на икономиката, трябва да бъдат разрешени и България да продължи напред. Националният план за възстановяване, санирането, водопроводната и канализационна система, за която има заложени средства за общините, чистотата на въздуха са все проблеми, по които в момента спорим местната власт и изпълнителната власт. С подкрепата на тези хора, които виждате пред вас, с техните идеи и опит ще имаме добро развитие за нашата област, анонсира инж. Панов.
Водач на листата на ГЕРБ-СДС е проф. д-р Костадин Ангелов, професор по хирургия и здравен мениджър, ексминистър на здравеопазването. Втори е Венцислав Спирдонов, юрист и икономист, председател на Великотърновския общински съвет. Трети е Димитър Николов – журналист, издател, бивш председател на Общински съвет – Горна Оряховица и депутат в 45-то Народно събрание. На четвърта позиция е предприемачът, икономист и общественик Станислав Стоянов. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание. Пети е младият предприемач Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, популярен и с уменията си по мотокрос.
Следва уважаваният университетски преподавател проф. д-р Любомира Попова, народен представител в 45-о Народно събрание и бивш областен управител. На седма позиция е университетският преподавател и народен представител е 44-о Народно събрание Станислава Стоянова от Свищов. Осма е Росица Димитрова. Вече 15 години оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, един от най-добрите специалисти в страната в сферата на социалната подкрепа. На девето място е инж. Детелина Борисова, инженер ВиК-мрежи и съоръжения, бивш заместник областен управител и кмет на Стражица в мандат 2011-2015. Десети е уважаваният хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“.
Единадесети е педиатърът д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. На дванадесето място е футболната легенда Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС. Тринадесети е младият политолог и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Четиринадесети е младият предприемач и ръководител на МГЕРБ в Полски Тръмбеш Цветелин Йорданов. На петнадесето място е младият предприемач от Килифарево Константин Саралиев, а шестнадесети е футболният треньор от Велико Търново Стефан Ангелов.
Изключително важно е да стигнем до колкото може повече хора. Няколко са важните неща. За да се случват всички неща, хората трябва да са здрави, а за да се случи това, трябва ваксинационната кампания отново да набере темпо. В момента имаме буксуване на кампанията, да не кажа спиране, и водене на страната към четвърта вълна на COVID-19 през есента, предупреди проф. Костадин Ангелов. По отношение на региона сред приоритетите той нареди строителството на магистрала „Хемус“ и санирането на жилищни сгради, без хората да доплащат. Хората трябва да са спокойни, че парите са налични и ние няма да допуснем те да доплащат, категоричен бе проф. Ангелов. И посочи още приоритети – южния вход на Велико Търново, модернизация на Областната болница, обновяване на Белодробната.
Ще бъдат оборудвани 30 мобилни лекарски екипа, на практика медицински центрове, с възможности за телемедицина, които да достигат до всяко населено място в страната, където медицината липсва. Всеки един човек, във всяко населено място ще има възможност да бъде прегледан, същото ще стане със зъболекарските кабинети и подвижните аптеки, информира водачът на листата.
За мобилните екипи ще се грижат университетските и областните болници, които ще получават допълнително финансиране от държавния бюджет както за купуването на техника и апаратура, така и за поддържането на дейността. Партньор ще бъде Националното сдружение на общините. Прогнозната сума е 30 млн. лв. стартово и за издръжка в продължение на година.
Проф. Ангелов допусна, че интермодалният терминал в Горна Оряховица, заложен в Плана за възстановяване и развитие от кабинета „Борисов“, вероятно няма да се случи, тъй като планът ще бъде преработен от настоящото правителство. То няма такъв план, а България е една от 4-те държави, които не е внесла своя план. Ние ще го включим в нашия, защото този терминал е много важен за жителите на Горна Оряховица и региона. Всичко онова, което беше вкарано в Плана за възстановяване и развитие, сега ще бъде – как беше модерната дума, изчегъртано и сменено с нещо ново. Всичко от областта на здравеопазването, което беше включено – енергийна ефективност на лечебните заведения, апаратура, нови ВиК, от едно изказване разбрах, че „стиропорът“ ще бъде заменен с дигитализация, каквото и да значи това, бе коментарът на проф. Ангелов.
В областта на социалната политика силата ни е да чуваме проблемите и да търсим решения. Много неща се направиха през последните години. Динамиката е такава, че докато влезе една реформа, трябва да се прави следващата. Работим в посока да направим по-добрата координация и необходимата интеграция между системите. Моето предизвикателство и мотивация за включване в листата е да можем да стигнем до потребностите на всеки един човек и да откликнем, сподели Росица Димитрова, която е на осмо място в листата.
Моята мотивация е удовлетворението, което, обръщайки се назад, виждаме от успешните реформи в сектор „Образование“. Българският учител възвърна доверието в себе си, той доказа, че отново може да бъде духовен водач, както през Възраждането. По време на пандемията учителят показа как трябва да сме гъвкави. Трябва да се наблегне на интереса на детето, подкрепата от страна на родителите и доказалия се успешен модел дете – родител – учител, сподели и проф. Любомира Попова.
Не бива да позволяваме да бъде запушен смисленият разговор за България, който липсваше в предишната кампания. Свидетели сме как опростачването от социалните медии се премести в Парламента. А това компрометира парламентаризма в България. В социалните мрежи се вирхи безконтролна търговия с компромати и фалшиви новини, а обществените нагласи се обработват с фалшиви новини. Свободата на словото изисква отговорност. Затова ще проведем тази кампания със силата на аргументите, сподели и третият в листата – Димитър Николов, чиято битка е за свобода на словото и създаване на устойчив регламент в медийния сектор.
Бизнесът очаква започнатото да бъде реализирано, за да се възстанови. Фирмите са подали заявления по различни програми и чакат. Говори се само за кредити, сподели наблюденията си предприемачът Станислав Стоянов, четвърти в листата на ГЕРБ – СДС.
Спортът изгражда. Ще се грижим за масовия спорт за семействата и децата. Трябва да им предоставим условия за изграждане като личности и хора и след това, ако могат, от масовия да преминат към професионалния спорт, очерта друга част от акцентите легендата Бончо Генчев. Амбицията ни е колкото се може повече спортни мероприятия да бъдат безплатни, допълни Генчев. Колегата му Стефан Ангелов  припомни, че при никое друго управление не са били направени толкова много за спортната инфраструктура. Трябва да продължаваме да насърчаваме децата да тренират, обобщи 30-годишния си опит Ангелов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов Даниел Панов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати