Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Проф. Костадин Ангелов: „Партиите на промяната“ оставят без допълнителни средства общинските болници и лекарите от извънболничната помощ

  04.09.2021 12:44
Проф. Костадин Ангелов: „Партиите на промяната“ оставят без допълнителни средства общинските болници и лекарите от извънболничната помощ

Без допълнителни средства в разгара на четвъртата вълна на пандемията от COVID-19 остават общинските болници в труднодостъпните и отдалечени райони в България. Без увеличение на трудовите си възнаграждения остават и лекарите и специалистите по здравни грижи в извъболничната медицинска помощ и в ДКЦ-ата.

Това обяви народният представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов след заседание на бюджетната комисия в 46-о Народно събрание.

„Комисията не прие предложенията на ГЕРБ нито за допълнителното финансиране с 15 млн. лева за общинските лечебни заведения, нито трансфера от 26 млн. лева към НЗОК за увеличение на заплатите на колегите в извъболничната помощ. Отхвърлено беше и друго предложение на ГЕРБ - 15 млн. лева за лечение на децата в чужбина, както и 1 млн. лв. за лечение на здравнонеосигурени пациенти в интензивните структури.

Нали актуализацията на бюджета беше ключова за подпомагане на здравеопазването в условията на COVID-19 криза?! Ама, друг път“, коментира проф. д-р Ангелов.

По-рано в същия ден проф. Костадин Ангелов заяви, че ГЕРБ настоява президентът Румен Радев да поеме политическа отговорност и да отстрани служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Мотивите са провал на ваксинационната кампания, противоречивите послания към българския народ по отношение на управлението на пандемията и мерките, както и несправедливата нова методика за заплащане на допълнителните 1000 лева за лекарите на първа линия в борбата срещу Covid-19.

 

 


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати