Петък, 18 Юни 2021
            
Елена Култура

Писателят Людмил Станев е новият носител на Почетния знак „Стоян Михайловски“

  25.05.2021 16:54
Писателят Людмил Станев е новият носител на Почетния знак „Стоян Михайловски“

На 24 май вечерта, на официално тържество в гр. Елена, писателят Людмил Станев получи литературната награда „Почетен знак „Стоян Михайловски“. С нея се удостояват бележити български творци с безспорни литературни постижения.

„Людмил Станев е голям писател, сценарист и публицист. Той е широко скроена личност, със силен дух и характер, които са така нужни на човек, за да оцелее в днешно време. Майстор на късия разказ, познат като сценарист на „Улицата“ и „Клиника на третия етаж“, той присъства със словото си по много фин и изискан начин и умело съчетава писането с лекарската професия. Перото му е остро и сатирично, но в прозата му присъства и прошка, и състрадание, че не сме съвършени в този свят. С книгите „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“, „Неприятният татарин“, „По-малко“, „Няма такава книга“, „Приятели мои“, „Рязко“ Людмил Станев се утвърди в съвременната българска литература, достоен продължител е на делото на Стоян Михайловски“, каза проф. Станимир Трифонов, режисьор, Почетен гражданин на град Елена, който сърдечно представи новия носител на литературната награда.

Председателят на Общинския съвет в Елена Стоян Златев прочете решението за удостояване на писателя, а кметът инж. Дилян Млъзев връчи почетния знак.

Трогнат, Людмил Станев благодари за признанието и наградата. Той сподели, че се отнася с голямо уважение към Стоян Михайловски заради неговата борбеност и непримиримост. Себе си определя като бегач, който обича да твори, а не да се състезава. Вкусът на живота се усеща, когато се действа по-полека. Стреми се да пише за хубави неща. Като медик не се ангажира с прогнози за COVID-19, но заяви, че добрите вести са на път.


Ключови думи
Людмил Станев Почетен знак "Стоян Михайловски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати