Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица приема най-мащабния футболен турнир този уикенд

  19.05.2021 12:15
Горна Оряховица приема най-мащабния футболен турнир този уикенд

На 22 и 23 май най-мащабният футболен турнир у нас ще гостува в Горна Оряховица. Надпреварата „Грабни Купата“ събира елитните аматьорски отбори от региона, които ще излъчат нови два тима с визи за големия финал в Албена през есента.

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик и Сандански. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави. Шампиони под Аязмото станаха играчите на „Е-Динамикс“ победили трудно във финала с дузпи след нулево равенство в редовното време „Спортинг“. Седмица по-късно двата тима спечелили визи за Албена бяха шампионите от „Есетра Комерс“ и отборът на „Детони“, мачът в Пазарджик тогава завърши 3:1. Миналия уикенд пък към тях се присъединиха шампионите от Сандански „Ветераните“ и техните подгласници от „Ел Класико“

Сега на легендарния ст. „Локомотив“ в Горна Оряховица финалната схема за есента ще се запълни с нови два състава, прогнозите са за много оспорвани мачове. Тегленето на жребия и тържественото откриване е на 22 май (събота) в 14.00 ч., час по-късно започват мачовете в квалификационните групи. Н 23 ма (неделя) от 9.30 ч. се предвидени директните елиминации от четвъртфинали нагоре, около 12.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира. Празничното настроение се засилва от факта, че тази година Горна Оряховица е определен от АCES Europe за „Европейски град на спорта“.

Досега участие са заявили най-известните аматьорски отбори от прочутата с футболните си таланти Централна част на Северна България. Тимовете са от Велико Търново, Русе, Горна Оряховица, Джулюница, Габрово, Севлиево, Троян, Ловеч и др.. Виртуозите с топката ще защитават цветовете на отбори с шармантни имена: „Мечо Пух“, „Атлетик Картала“, „Галакси“, „Бохемите“, „Братекс“, „Горна РИО“, „Епъл“, „Мастър Пик“, „МФК Борово“, „Орлите“, „Севиля“, „Сините Камъни“, „Спортинг Троян“, „Феникс Ловеч“, „Саяна“ и др., като записванията приключват в четвъртък.

Срещите ще се играят на стадион „Локомотив“, където първият начален удар в събота ще дадат кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и част от легендите на местния футбол и спорт. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След Горна Оряховица този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ продължава с регионалните надпревари последователно в Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълване на схемите с отбори в тези 3 града, тъй че можете да се запишете за квалификациите чрез сайта на проявата: www.grabnikupata.bg.

Тодор Шабански


Ключови думи
футболен турнир
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати