Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица ще е домакин на етап от международен футболен турнир

  10.04.2021 07:02
Горна Оряховица ще е домакин на етап от международен футболен турнир

Горнооряховският стадион ще посрещне битките в един от зоналните етапи на нов футболен турнир за аматьори, който се организира едновременно в България и още 10 европейски страни - Чехия, Италия, Румъния, Турция, Испания, Португалия, Нидерландия, Словения, Унгария и Словакия. Всяка една държава ще излъчи по двама финалисти, които ще решат помежду си кой е най-добрият аматьорски тим.
ФЕН Купа 2021 стартира този уикенд в Стара Загора (10-11 април), след което ще мине през Пазарджик (17-18 април), Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни), Варна (12-13 юни), а финалите ще са в КК Албена (13-17 септември). В зоналните турнири ще се конкурират по 16 отбора за първите 2 места, които ще осигуряват място на финалите. Успоредно с турнирите организаторите от Асоциация „Спорт в свободното време“ ще осигурят спортни спектакли под формата на блиц игри.
Последните две години се оказаха доста неприятни за любителите на минифутбола в България, защото знаете, че най-големият любителски аматьорски турнир преустанови временно съществуванието си. През този период мислехме много какво да направим и смятам, че през тази година можем да зарадваме феновете с едно издание на турнира ФЕН купа 2021. Това е една изцяло нова инициатива. Турнирът е част от една голяма международна кампания. Финалната фаза ще е най-зрелищната, тъй като там ще се съревновават освен представителите от България, така и най-добрите от още 10 европейски държави. Финалът е през септември в КК Албена. Преди това ще се проведат зоналните турнири по градове. Всички първи 16, записали се в съответните градове, ще добият право на участие в тях. Малко ще е стеснен форматът, но все пак това е едно ново начинание. Това е една добра инициатива-да се започне наново с ФЕН купа в България. Всеки отбор ще се състои от по 10 състезатели, като на терена едновременно ще бъдат 5 полеви и вратар. Вече стана седмица, откакто стартираха записванията. Интересът е изключително голям, информират организаторите.


Ключови думи
футболен турнир Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати