Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

Втори пореден триумф на Валери Белчев от ШК „Асеневци” на международния турнир „ACCEDIA MASTERS”

  16.05.2021 19:29
Втори пореден триумф на Валери Белчев от ШК „Асеневци” на международния турнир „ACCEDIA MASTERS”

Сред жестоката конкуренция от 219 състезатели от 8 държави на големият международен шахматен турнир „ACCEDIA MASTERS” състезателят на ШК „Асеневци” Валери Белчев еднолично и  убедително стана шампион при момчетата до 12г.

Турнирът се проведе на 15.05., а наградният фонд от над 5000лв. привлече елита на българския шахмат, както и представители на 7 други държави. Изиграха се 9 партии на контрола 10 минути + 2 секунди на ход, от които Валери постигна зашеметяващия резултат от 4.5 точки, побеждавайки силни и изявени шахматисти. Добрата игра на състезателя на ШК „Асеневци” го постави пред всички свои връстници, изпреварвайки втория в групата с цели 12 места в генералното класиране.

Това е втора голяма победа за Валери този месец. Само преди седмица на провелия се традиционен детски шахматен турнир „Слънцата на Трявна” талантливият шахматист на великотърновския клуб спечели купата при момчетата до 12 години отново с много силна игра.

„Валери е едно от най-трудолюбивите ни деца, които безкрайно обичат шахматната игра. Винаги тренира с огромно желание, а между тренировките се занимава и самичък, което е показателно за израстването на един шахматист.”, споделят неговите треньори Даян Нинов и Цвета Галунова.

На 22-ри май в гр. Павликени предстои VI-то издание на купа „Маринополци”, където Валери Белчев отново ще води шахматни битки и ще се бори за нов шахматен триумф!


Ключови думи
шахмат Асеневци Валери Белчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати