Четвъртък, 28 Мар 2024
            
Велико Търново Други

С много първи награди завърши годината за талантите на „Елита“

  28.12.2023 08:26
С много първи награди завърши годината за талантите на „Елита“

С множество първи награди финализираха 2023 година талантите на Музикална школа „Елита“. Изявените възпитаници на великотърновската школата участваха в Националния конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“ във Велико Търново, Международния коледен конкурс – „Артвойс център“ в София, Националния конкурс за детско творчество „Коледна звезда“ в Тутракан, в Дистантен конкурс „Коледен благослов“ в София и в Националния конкурс „Коледа с песен“ в Казанлък.

„Най-малката пианистка от школата Василена Гаврилска и нейната сестричка Белослава Гаврилска доказаха, че са успешни, печелейки поредните си награди. Със силния си и красив глас малката ни звездичка Анжелина Рацова завоюва първи места на „Звезден сблъсък“ и Международния софийски фестивал „Кръстопът на музите“. Отново с победи в конкурсите се поздрави талантливата ни певица Леда Георгиева. Успешен край на 2023 година и за златното ни момиче Изабел Радева с два златни медала в категория инструменталисти - пиано, както и с трофей за най-добър изпълнител. С куп първи места само през декември се поздравиха и талантливите ни певици Аделина Петкова и Преслава Кънчева“, разказа ръководителят на Музикална школа „Елита“ - вокалният педагог Петя Василева.

През отминаващата 2023 година нейните възпитаници спечелиха награди от множество национални и международни конкурси, участваха с успех в празнични концерти и в реализацията на проекти към Министерството на културата.


Ключови думи
Елита Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета