Вторник, 18 Май 2021
            
Горна Оряховица Политика

Даниел Костадинов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

  19.04.2021 18:30
Даниел Костадинов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

За четвърти път Даниел Костадинов печели доверието на мнозинството си колеги и ще оглави отново Общинския съвет в Горна Оряховица. До избора се стигна, след като досегашният председател Димитър Николов седна на депутатските банки в 45-то Народно събрание и освободи мястото в ОбС.

За разлика от избора през 2019 г. този път състезанието за председателското място не беше интрига вътре в ГЕРБ, а имаше надпревара между основните политически сили в местния парламент. Савадор Ганчев от името на ГЕРБ номинира Даниел Костадинов, а Георги Рачев от името на БСП издигна кандидатурата на Огнян Стоянов. Време е да разделим властите, както беше през мандат 1999 – 2003. Тогава БСП имаше кмет, а СДС – председател на ОбС и се случиха доста добри неща за общината, каза инж. Рачев.

До разделяне на властите обаче не се стигна. Даниел Костадинов спечели доста по-убедително от избора за зам. председател само преди месец. Този път за него гласуваха 20 общински съветници, срещу 11 за Огнян Стоянов. Един не успя да направи избор между двамата и пусна празна бюлетина.

За Даниел Костадинов това ще е четвърти мандат като председател на ОбС. В първия той наследи Мирослав Петков след избирането му в Народното събрание, след това изкара два цели мандата и сега отново заема мястото на пръв сред общинските съветници.

Това е най-трудният Общински съвет от четирите, с които съм работил. Но вярвам, че с повече диалог, ще се справя. Колегите ми са достатъчно интелигентни и загрижени за общата ни цел – да направим нещо добро за Горна Оряховица. Вярвам, че изборните страсти бързо ще отшумят и ще постигнем разбирателство заради нашия град и хората, които ни вярват, коментира веднага след избора Даниел Костадинов. Първите поздрави за новия председател бяха от неговия предшественик Димитър Николов, който се възползва от краткото прекъсване на работата в Парламента, за да подкрепи своя колега.

В началото на извънредната сесия за избор на нов председател клетва положиха и двамата нови общински съветници – Росен Стойчев и Николинка Костова. Стойчев ще попълни комисиите по спорт и младежки дейности и местно самоуправление, а Костова влиза в комисиите по икономика и приватизация и екология, селско и горско стопанство.


Ключови думи
ОбС Даниел Костадинов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати