Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Политика

Избират нов председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

  16.04.2021 14:20
Избират нов председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

Извънредна сесия на Общинския съвет в Горна Оряховица се свиква в понеделник, 19 април, за да се попълни състава на местния парламент и да се избере нов председател.

Досегашният председател Димитър Николов положи вече клетва като депутат в 45-то Народно събрание, а още едно място освободи Григор Минков, който стана зам. кмет по хуманитарните дейности. На тяхно място влизат Росен Стойчев и Николинка Костова – следващите в листата на ГЕРБ.

Даниел Костадинов засега е единственият сигурен кандидат за овакантеното място на първия сред съветниците. Той беше председател в два поредни мандата, през 2019 г. отстъпи мястото си на Димитър Николов, а преди месец бе избран за зам. председател на ОбС. При конструирането на сегашния Общински съвет в края на 2019 г. никоя от политическите сили, представени в ОбС, освен ГЕРБ, не направи своя номинация за председателския пост и всъщност изборът беше между кандидатите на управляващите. Дали обаче и сега ще е така при промененото статукво в държавата, ще се разбере на 19 април.


Ключови думи
ОбС председател Даниел Костадинов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати