Понеделник, 12 Апр 2021
            
Велико Търново Култура

Театрали организират турне, за да ремонтират покрива на читалището в Самоводене

  01.04.2021 10:03
Театрали организират турне, за да ремонтират покрива на читалището в Самоводене

Народно Читалище „Извор – 1873“ в Самоводене представя от 18:30 часа на 9 април своя нов премиерен спектакъл – „Спирка последна“ по мотиви на пиесата на Яна Добрева „Пясъчен пъзел“. Театралната трупа представя своята постановка като част от дейностите за набиране на средства за ремонт на покривната конструкция на читалището.
Премиерното заглавие не е избрано случайно, в спектакъла актьорите ще поставят въпроси и ще търсят отговори, представяйки своите съвременни герои.
Съдбата винаги отговаря на вътрешните молби на всеки човек, като праща в живота му необходимите послания и хора, които да го спасят. Четири съдби на изстрадали жени се събират в малката вселена на битието, наречена СПИРКА, и търсят отговори на въпроси от живота. Спирката е символ в нашия живот. Тя е кръстопът на пресичането на хоризонталата на постъпките и вертикалата на последствията. Място на изповед пред времето и прошка за стореното. Моментът на среща със собствената съдба символизира избора на човека. Животът е неограничен брой спирки, обречени на кръстопътища, където всеки герой в спектакъла неизменно е изправен пред избор: накъде да завие и в коя посока да продължи пътя си.
Героините в спектакъла са изправени пред съдбовен момент, в който трябва да вземат правилното решение, защото от него ще зависи целият им по-нататъшен живот.
„Спирка последна“ е едно послание, което чрез своите герои ще предадат на публиката Рена Дранкюлева, Гергана Радова, Малинка Маринова и Росица Сълмова. Режисьор на театралния спектакъл е д-р Георги Василев. Всички средства от представленията ще бъдат за ремонта на покрива на читалищния салон. С тази благородна цел театралният спектакъл ще бъде представен в редица селища от областта.
Насладете се на представлението. Чрез приятното да подпомогнем заедно ремонта на нашето читалище, призовават театралите.
Дарителска сметка: банка ДСК,
IBAN: BG46STSA93000027794709


Ключови думи
НЧ Извор 1873 Самоводене
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати