Петък, 25 Юни 2021
            
Избори 2021 Павликени

Вероника Сивриева, Републиканци за България: Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители, особено образованите и работещи българи

  25.03.2021 14:11
Вероника Сивриева,  Републиканци за България: Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители, особено образованите и работещи българи

Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители и най-вече работещите български граждани, предвижда ПП „Републиканци за България“. Това съобщи по време на онлайн среща с млади семейства лингвистът и мениджър от Бяла черква Вероника Сивриева, която е четвърта в листата на партията за Великотърновския избирателен район.

Темата за грижите, които една силна и подредена държава би трябвало да полага, по отношение на децата и семействата, е изключително важна за Вероника Сивриева. Младата инициативна жена, която успешно развива бизнеса си в своя роден край, очаква второто си дете през лятото. Идеите на ПП „Републиканци за България“ и предвижданите в програмата мерки, напълно хармонират с убежденията на кандидата за народен представител.

По думите на Вероника Сивриева, в момента у нас липсва адекватна система за стимулиране на раждаемостта и подкрепа при отглеждането на деца - особено за работещите хора със средни доходи. „Държавата се е насочила основно към социално слабите групи, а това е форма на дискриминация към образованите и работещите българи“, коментира младата майка и мениджър от Бяла Черква.

Подкрепа, най-вече за работещите български граждани, при раждане на дете, месечни детски надбавки и реални данъчни облекчения за родителите, предвижда платформата на Републиканци за България. „В програмата е планирано въвеждане на семейно подоходно облагане, възможност за данъчно облекчение на семействата с деца и респективно - повишаване на средствата за тяхното отглеждане. Но не както е сега – единият родител да има данъчно облекчение на база годишна ставка, а това да бъде ежемесечно, за двамата родители“, обясни по време на онлайн срещата Вероника Сивриева.

Това са задължителни стъпки за справяне с демографската катастрофа, убедена е тя. Тяхното отсъствие ще задълбочава все повече кризата, а тенденциите са изключително негативни.

Сред мерките срещу демографския проблем е и повишаване броя на инвитро процедурите, финансирани от държавата, разясни Вероника Сивриева. Държавата ще поема минимум 6 - 8 опита. 200 000 двойки у нас имат репродуктивни проблеми, припомни статистиката Сивриева. Адекватната регионална политика на ПП „Републиканци за България“, която да намали диспропорцията между силно развитите и бедните райони, е друга мярка срещу демографския срив, категорична е младата успешна дама от Бяла Черква.

По думите на Вероника Сивриева, между кориците на конкретно разписаната управленска програма на партията, се намират най-силните аргументи в подкрепа на това, че хората трябва да изберат именно Републиканци за България с номер 21 – за държава с правила.

 


Ключови думи
Републиканци за България Вероника Сивриева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати