Неделя, 13 Юни 2021
            
Избори 2021

Приоритет на ГЕРБ: Магистрала „Хемус“ до Велико Търново през 2024-а година

  13.03.2021 18:07
Приоритет на ГЕРБ: Магистрала „Хемус“ до Велико Търново през 2024-а година

Магистрала „Хемус“ се изгражда активно, а приоритет на Коалиция ГЕРБ-СДС е завършването ѝ през 2024-а година. В момента се работи активно по 52-километровия участък до Плевен/Ловеч, започват подготвителните дейности за следващите 82 километра до Велико Търново. Това съобщиха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС с номер 28 проф. д-р Любомира Попова, Станислав Стоянов, д-р Николен Стойнов, Георги Недев, Росица Димитрова, д-р Валентин Точков, Вероника Михайлова и Росица Димитрова на срещи с жителите на селата Ресен, Никюп, Водолей, Дичин, Хотница и Русаля. Те припомниха, че благодарение на правителството „Борисов 3“ АМ „Хемус“ е водещ национален приоритет, а финансирането за изграждането до Старата столица в размер на 1,35 млрд. лева. е осигурено.

„Завършването на магистралата, която ще минава в близост до Велико Търново и до вашите села, ще доведе до увеличаване на инвестициите и доходите. Целта е да се изравнят стандартите между Северна и Южна България“, коментира Станислав Стоянов. Той посочи и приоритетното значение на строителството на другия ключов инвестиционен проект за Северна и Централна Българя – магистралата Русе-Велико Търново, която също е планирана за активно строителство в програмния период 2021-2027.

„Много сме доволни от новите пътища, които свързват Ресен, Самоводене, Хотница, Русаля, но е важно до всяко село да се стига по хубаво шосе“, коментираха хората по време на срещите. Кандидатите за народни представители припомниха, че и през настоящата година продължават мащабните ремонти на пътната мрежа в областта, а в края на мандата близо 150 км. са обновените участъци.

Един от приоритетите пред отбора на ГЕРБ-СДС е прекият път към Никополис ад Иструм, чиято проектна документация вече е внесена към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. 

Приоритет на ГЕРБ в новия мандат остават инвестициите във водоснабдяването и канализацията – въпрос, който е особено актуален за населените места. Кандидатите за народни представители с №28обясниха, че създаденият държавен ВиК-холдинг работи и вече приема проектни предложения, които трябва да бъдат подадени от ВиК-дружествата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати