Неделя, 02 Oct 2022
            
Политика

ГЕРБ не пуска кметове в депутатските листи

  27.01.2021 11:16
ГЕРБ не пуска кметове в депутатските листи

Потенциални кандидати за народни представители от ГЕРБ могат да бъдат много хора, но не и действащи кметове на общини и отделни населени места. Забраната е изрично записана в правилата за номинации и е намек, че управляващите в момента не изключват да прекарат известно време в опозиция.

Номинациите в ГЕРБ започнаха на 26 януари и ще продължат до 8 февруари. Всеки партиен член може да направи своето предложение лично в офиса на партията или на електронната поща на съответната общинска организация.

Номинациите се правят само от партийни членове, но могат да бъдат предлагани и безпартийни, представители на НПО-та, граждански организации и др. Членове на ПП ГЕРБ могат да бъдат номинирани за кандидати за народни представители във всяка една от другите структури в страната. Не могат да бъдат номинирани кметове на общини и кметства. Всеки  партиен член може да направи до 3 номинации.

След приключване на процедурата по номинации Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще утвърди кандидатските листи за народни представители на партията. Това трябва да стане до три седмици, а до 2 март листите трябва да бъдат регистрирани.


Ключови думи
ГЕРБ листи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати