Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

20 улици асфалтират в селищата в Горнооряховско до началото на април

  13.03.2021 08:13
20 улици асфалтират в селищата в Горнооряховско до началото на април

Двайсетина улици асфалтират в селищата на общината с част от средствата, отпуснати с постановление на Министерския съвет в края на миналата година. В последните дни на 2020 г. Правителството гласува 2 милиона лева за инфраструктурни проекти на Община Горна Оряховица. Субсидията е разделена на две – половината е за селищата на общината, а малко по-малко от милион остава за улици в общинския център. Ремонтите се правят от „Пътни строежи – Велико Търново” АД. Две бригади работят едновременно в два лъча. Първият е Правда, Янтра, Първомайци, Поликраище, другият е в посока Драганово и селата в източната част на общината. Най-много улици ще се направят в Първомайци – пет, но пък и най-голямото село се слави с най-разбита инфраструктура досега. Има поне по една улица във всяко населено място, която ще бъде ремонтирана в тази кампания. До изборите се планира да приключат около 80% от ремонтните работи по селата, като през април ще се продължи в Писарево и Долна Оряховица.
Заедно с това ще започнат и ремонтите в Горна Оряховица, където ще се разчита и на допълнителни средства, а не само на парите от постановлението. В момента Общината кандидатства с няколко проекта по Бедствия и аварии и се разчита, че все някой ще получи финансиране.
Списъкът с градските улици, които ще се ремонтират, още не е готов. Имат проекто-списък с десетина улици, който е подаден за съгласуване с ВиК и „Овъргаз”. Няма да слагаме асфалт там, където ВиК не направят ремонт на подземната си инфраструктура, категоричен е кметът инж. Добромир Добрев. Досега обаче водният оператор не е отговорил какви са му инвестиционните намерения в Горна Оряховица. Така че единствената сигурна улица, която ще получи нов асфалт, е „Добро поле”, където ВиК са оправили мрежата си миналата година. Предполага се, че ще се постигне разбирателство за „Георги Бошнаков” и тя също да бъде ремонтирана. Останалите, сред които са „Косово поле”, „Шейново”, „Кирил и Методий”, „Наум” и все такива разсипани улици в старата част на града, вероятно ще трябва да почакат още.
Паралелно с асфалтирането, което ще се прави от „Пътни строежи” с парите от МС, ще започне и редовното пролетно изкърпване на уличната мрежа, което е от собствените средства на Общината.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
асфалтиране улици Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати