Неделя, 06 Юни 2021
            
Други Свищов

В онлайн среда се проведе шестото издание на състезанието „Моята България“ в Свищов

  04.03.2021 09:32
В онлайн среда се проведе шестото издание на състезанието „Моята България“ в Свищов

По повод Националния празник на Република България, Община Свищов организира за шеста поредна година състезанието „Моята България” за ученици от гимназиален етап, посветено на героичната борба на българите за Освобождение.
Поради извънредните обстоятелства, тази година състезанието  се проведе онлайн, в платформата Zoom, а в него се включиха ученици от пет свищовски училища.
За надпреварата бяха сформирани отбори от по 4-ма ученици от всяко училище, които се състезаваха в два поредни кръга. В първи кръг учениците демонстрираха знания в онлайн викторина в платформата Kahoot, а във втората част на надпреварата направиха мултимедийни презентации, свързани с Освобождението.
Отборите бяха оценявани от жури в състав д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов; д-р Анелия Димитрова – заместник-кмет на Община Свищов; Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”; Таня Ликова – главен експерт в  дирекция „Култура и културно наследство”; Анатолия Тодорова – уредник в къща музей  „Алеко Константинов“; Веселина Спасова – библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“; Маргарита Колева – библиотекар в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“
След оценяване на презентациите и сборуване на точките от двата кръга, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова обяви резултатите и поздрави учениците и техните ръководители за участието и достойното им представяне. Тя изрази специални благодарности и към членовете на журито, които за пореден път показаха ангажираност към състезанието и безпристрастност при оценяването. На финала д-р Димитрова уточни, че наградите, които тази година са ваучери за закупуване на книги, ще бъдат връчени на ръководителите на отборите, при спазване на утвърдените противоепидемични мерки.
На първо място в състезанието „Моята България“ се класира СУ „Николай Катранов“, следвано от СПГ „Алеко Константинов“, СУ „Цветан Радославов“, СУ „Димитър Благоев“ и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.


Ключови думи
Моята България Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати