Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 2021

БСП регистрира листа, която ще се бори да е №1

  01.03.2021 15:28
БСП регистрира листа, която ще се бори да е №1

В 13 часа на 1 март с мисъл за първото място се регистрира листата на БСП за Велико Търново.

16 кандидати, чиято средна възраст е 42 години, ще представляват коалицията, водена от един от най-младите народни представители в сегашния парламент – горнооряховчанина Явор Божанков. Той стана депутат на 27 години от гражданската квота на БСП и затова сега в листата е даден път на млади, необвързани партийно, но утвърдени хора от областта. В листата всички са местни и всички са доказали качествата си в своите общности.

Втора е световната шампионка и Почетен гражданин на Велико Търново Весела Лечева. Трета е д-р Анета Маноилова-Григорова. Представител на гражданската квота е земеделският производител Симеон Вачков.

Пети е общинският председател на червените в старата столица Михаил Михалев, а шеста – Анелия Димитрова, зам.-кмет на община Свищов. Седмото място е за представител на гражданската квота - треньорът по плуване Антон Иванов, който е баща на шампиона по бътерфлай Антъни Иванов. Осма е зам.-кметицата на Стражица Катя Петрова, а девети – досегашният депутат Валентин Ламбев. Юристът Николай Петров е десети, а след него е Траяна Стоянова – също представител на гражданската квота.

Хореографът Николай Корчев, който със своите 25 години е най-младият в листата, е дванайсти. След него е младежкият лидер Паулина Петрова. Следват общинският председател на БСП в Лясковец Емилия Желиева, съветникът Красин Каракоцев и педагогът Наталия Сотирова.

Всички кандидати на БСП за народни представители от област Велико Търново са с висше образование. В червената листа има лекар, двама юристи, трима педагози, опитни администратори, специалист по туризъм и четирима икономисти. Най-млад е хореографът Николай Корчев, а най-възрастна учителката Наталия Сотирова.


Ключови думи
БСП листа Явор Божанков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати