Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Кристиян Менев се бори за награда във фестивала „Златна стълбичка“

  18.02.2021 10:01
Кристиян Менев се бори за награда във фестивала „Златна стълбичка“

В първия онлайн фестивал „Златна стълбичка“ участва 11-годишният Кристиян Менев от Велико Търново. Фестивалът е съпътстващо събитие и част от едноименен проект, одобрен от Национален фонд „Култура“ по Програма „Творчески инициативи“ 2020. Основната цел на фестивала е да разкрие, подкрепи и развие потенциала на певците, които съхраняват българското музикално изкуство. Ето защо участието е само с песни на български език.
Във фестивала Кристиян се включва с „Ела“ от репертоара на БТР. Кристиян пее от 4-годишен, свири на пиано, учи в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново. Негов вокален педагог е ръководителят на горнооряховското Вокално студио „Гласове“ Стелияна Христова.


Въпреки крехката си възраст, момчето вече има опит на сцена. Печелил е награди от престижни конкурси като международния „Абанико“, „Звездици за Лора“, „Песенна палитра“... Стигна до полуфинал в V сезон на „България търси талант“.
„Златна стълбичка“ също е с конкурсен характер. Гласуването тече на страницата на фестивала във Фейсбук. Събралият най-много гласове ще получи диплом, статуетка и ваучер за професионален звукозапис. Наградите са осигурени от областния управител на Търговище,  Община Търговище и спонсори. Партньори по проекта са Младежкият дом в града и „Уни Арт“ ООД.
Гласуването тече до 23:59 ч. на 28 февруари. Кристиян Менев може да бъде подкрепен на https://www.facebook.com/102590408485636/videos/120112473350066/.

Снимките са от личния архив на Кристиян Менев


Ключови думи
Кристиян Менев Златна стълбичка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати