Петък, 21 Oct 2022
            
Велико Търново Икономика

Община Велико Търново с нова мярка в подкрепа на бизнеса – освобождаване от такса смет заради спряна дейност от епидемията

  18.02.2021 06:41
Община Велико Търново с нова мярка в подкрепа на бизнеса – освобождаване от такса смет заради спряна дейност от епидемията

Община Велико Търново предлага нова мярка в подкрепа на бизнеса, чиято дейност е преустановена заради противоепидемичните мерки, наложени със съответните заповеди на здравните власти. Собствениците на обекти за стопанска дейност, които са били затворени, ще бъдат освободени от заплащане на таксата за битови отпадъци – за услугите по сметосъбиране и сметоизвозване.
Облекчението се отнася както за периода на извънредното положение от 13 март до 13 май 2020-а година, така и за последващия период на затягане на мерките от 27 ноември, също довел до ограничаване на дейността.
Мярката за подкрепа е предложена от Общинска администрация за одобрение от Великотърновски общински съвет. Необходимо условие за прилагането ѝ бе промяната на Закона за местни данъци и такси, направена в края на 2020-а година.
Предложението е поредният пример за политика на облекчения за местния бизнес, засегнат от пандемията, а в подкрепа на мярката са се изказвали представителите на различни по идеология политически сили в местния парламент.
За периода на извънредното положение през миналата пролет, както и за месеците декември 2020-а и януари 2021-а година наемателите на общински имоти, които не развиват дейност заради рестрикциите във връзка с ограничаване на пандемията, бяха освободени от наеми. Тази мярка ще продължи и през настоящия месец.


Ключови думи
такса смет освобождаване бизнес Велико Търново ОбС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати