Вторник, 18 Май 2021
            
Горна Оряховица Други

Национален ученически иноватор на зелени идеи е Вивиан Кръстева от СУ „Георги Измирлиев”

  17.02.2021 14:14
Национален ученически иноватор на зелени идеи е Вивиан Кръстева от СУ „Георги Измирлиев”

Вивиан Мирославова Кръстева, ученичка от 2 „в” клас на СУ „Георги Измирлиев“ е финалист в националния ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“ 2020/21 в категория „Творчество“ за ученици от 1 до 7 клас. Шестима ученици от същия клас взеха участие в конкурса с интересни и иновативни идеи. Рисунките на всички са част от интериора на класната стая в училището.

Мисията на конкурса бе да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем, да отключи любопитството им към устойчивото развитие.

В конкурса можеха да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три категории. Участниците трябваше да предложат своята иновативна идея, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще.

 

На 15.02.2021 г.  международно жури  избра финалистите и победителите в конкурса.  Сред оценителите на проектите са  представители на Грийнпийс България, Ratio, Junior Achievement, Technomagicland, Clean & Circle. В творбите журито е оценило прецизно художествено изпълнение,  идейност по темата и демонстрирано иновативно, комбинативно мислене за бъдеще.

В обръщението си към участниците, организаторите днес изпратиха и своето послание: „Горди сме с всеки един проект, с всяка една рисунка, с всяка една идея, която изпратихте до нас. Надяваме се, че конкурсът ви е вдъхновил и ще продължавате да търсите и откривате нови решения и вдъхновения за устойчиво бъдеще. За нас е радост да се срещнем и да опознаем идеите на толкова много будни, знаещи и можещи деца.“

Екипът на СУ „Георги Измирлиев“ изразява благодарност и уважение към учителите на 2 в клас – г-жа Кремена Енчева и г-жа Силвия Стойнева, както и към учениците и техните родители, които провокират, вдъхновяват и стимулират творчеството на децата!

 

 


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев зелен иноватор Вивиан Кръстева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати