Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Театърът във Велико Търново възстановява спектакловата си дейност с три обичани заглавия

  20.01.2021 10:03
Театърът във Велико Търново възстановява спектакловата си дейност с три обичани заглавия

С три обичани от публиката драматични заглавия възстановява своята спектаклова дейност през 2021 г. екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. На 26 и 28 януари от 19 часа в камерна зала ще бъдат представени спектаклите „Червило“ и „Духът на поета“. На 4 февруари героите от „Гераците“ на Елин Пелин отново ще оживеят на сцената в голяма зала на МДТ. Преди това, на 2 февруари от 19 часа, търновци и гостите на града ще могат да се насладят на оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син с участието на солисти и артисти, оркестър, хор и балет на театъра.
Според изискванията на Министерството на здравеопазването спектаклите ще се проведат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки, обясни директорът на театъра Васил Вълчев.
Зрителите на „Червило“ ще се потопят в три лични истории на една жена, търсеща вечното равновесие между романтичната и прагматичната любов. Постановката е на режисьора Стела Андреева, която е автор и на адаптацията на текста, създаден по мотиви от съвременни разкази. Сценографията е дело на Лидия Къркеланова. Колорита в представлението допълват музикалните картини, които се изпълняват на живо под съпровода на пианиста Андрей Картунов.
В «Червило» участват актьорите Стефка Златкова, Стоян Борисов, Иван Митев, Милен Иванов. Чрез тях гостите в публиката ще разпознаят думите, с които обичаме, нараняваме, провокираме или озадачаваме любимите си хора. Сериозните моменти в любовта често са повод за смях през погледа на отминалите дни. Преодолели емоциите чрез призмата на времето, се шегуваме дори със самите себе си. Ето защо всичко в постановката е романтично и някак иронично-комично, сякаш познато от ежедневието ни.
В навечерението на 167-годишнината от рождението на Стамболов в театъра ще представят историческата пиеса „Духът на поета” на Стефан Цанев. В  спектакъла оживяват знакови личности от българската история - Захарий Стоянов и Стефан Стамболов. Представлението бе реализирано с любезното съдействие на Община Велико Търново, а режисьор е Антони Цонев. В образа на Стамболов се превъплъщава актьорът Детелин Кандев, а в ролята на Захарий Стоянов ще видим Иван Митев. Като Гунчо - най-приближеният човек до Стамболов, в представлението излиза Георги Тодоров, който е част от музикалния състав, но за пореден път участва в драматично заглавие. Представлението е обогатено с авторската музика на Петър Атанасчев, а сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова.
Билети за спектаклите се продават на на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.


Ключови думи
МДТ Константин Кисимов Червило Духът на поета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати