Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Елена

Инж. Дилян Млъзев: Единни и сплотени ще се справим с изпитанията

  24.12.2020 08:02
Инж. Дилян Млъзев: Единни и сплотени ще се справим с изпитанията

Уважаеми съграждани,
В навечерието на рождественските и новогодишните празници по традиция се обръщам към Вас с кратка равносметка на отиващата си година и с благопожелания за следващата.
Посрещнахме високосната 2020 година с надеждата и пожеланията тя да бъде здрава, мирна и успешна. В началото нищо не предвещаваше, че ни очакват дни на тежки изпитания. Сблъскахме се с коварния вирус, който обърна живота ни, обърка плановете и очакванията ни. Затворени в домовете си, осъзнахме колко ценни са наглед обикновените неща като свободното общуване с познати и приятели, пътуванията, празниците.

Предстои ни да изпратим тази година и мисля, че няма да сгреша, ако кажа, че повече от всякога нямаме търпение да откъснем и последния лист от календара, да й кажем „сбогом“ и да се поздравим с новата 2021.

За първи път от незнайно колко години, ще посрещнем празниците без тържества, няма да сме заедно на площада в новогодишната нощ, няма да се вият кръшни хора, наздравици ще вдигаме само в тесен семеен кръг. Трябва да бъде така, защото сме отговорни и загрижени за нашето здраве и здравето на околните.

Сигурен съм обаче, че макар и физически разделени, ние, еленчани, имаме много общи идеи и цели, които ни правят единни и  силни, а това е начинът да се справим с пандемията.

С риск да пропусна някого, изказвам благодарност от себе си и от Ваше име към лекари и медицински сестри, към членовете на общинския оперативен щаб, към полицаи, общинари, доброволци, социални работници, учители… към всички, които пълноценно продължиха работата си при необичайните условия.
За съжаление, пандемията подложи на изпитание бизнеса и най-вече туризма. Наложи ни се в името на живота и здравето на хората да отменяме празнични прояви, дори пищния празник на еленския бут, очакван с нетърпение от еленчани и гости – едно впоследствие доказало се правилно решение. Благодаря Ви за търпението и проявеното разбиране.
Въпреки трудностите и многото ограничения успяхме да запазим финансовата стабилност на общината, да подобряваме инфраструктурата, да продължим изпълнението на текущите и да започнем работа по нови проекти. Изпитанията не ни поставиха на колене и по примера на своите предци доказваме, че балканджиите сме силни, смели, устойчиви на бурите.
Изтичащата година ни даде и много мъдри уроци, показа ни колко ценни са здравето, спокойствието, сигурността и свободата. Ако научим тези уроци от живота, ако се обичаме и си помагаме, подаваме ръка на по-слабия, радваме се на успехите на ближния, съчувстваме на чуждата болка и страданието, ще победим пандемията. Да си пожелаем това да се случи по-скоро - трудните времена да отминат и отново да бъдем заедно с близки и приятели, да празнуваме и да се радваме на общуването.
Скъпи приятели,
В очакване на Рождество Христово нека сърцата ни да преливат от топлина и обич, от доброта и благодарност. В навечерието на Новата година приемете моите сърдечни пожелания – през 2021-ва домовете ни са изпълнени със здраве, благоденствие и спокойствие, професионалните успехи да се множат и да ни носят удовлетворение, а празниците ни да бъдат пак каквито бяха - споделени, пъстри, многолюдни…
Честито Рождество Христово!
Весела и щастлива Нова година!
Инж. Дилян МЛЪЗЕВ
Кмет на община Елена


Ключови думи
инж. Дилян Млъзев Рождество
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати