Сряда, 28 Сеп 2022
            
Елена Общество

Празнично обръщение от инж. Дилян Млъзев

  25.12.2021 10:52
Празнично обръщение от инж. Дилян Млъзев

Уважаеми съграждани и приятели на град Елена,
След броени дни ще откъснем и последния лист от календара на 2021 година. Посрещнахме я с надежда, но и с малко страх от изпитанията, които предусещахме, че ни очакват. Така и се оказа - отново имахме един невидим враг, който нерядко вгорчаваше делниците и празниците ни. Продължихме да оценяваме колко важни са наглед обикновените, ежедневните неща, с които бяхме свикнали и приемахме като даденост, а сега осезаемо ни липсват. Затова днес нямаме търпение да отброим последните часове на отиващата си година и да посрещнем новата 2022-а с пожелания преди всичко за здраве, спокойствие и връщане към нормалността.

И през тази година всички ние, въпреки трудностите, положихме усилия и работихме усърдно, за да бъде градът ни по-чист и приветлив, да се радваме на новите придобивки, да създаваме условия за нашите деца - да учат и растат в спокойствие, за техните родители - да се радват на постиженията на положения от тях труд, за хората от третата възраст - да имат заслужения достоен живот. Наистина, въпреки ограниченията, и тази година градът ни беше предпочитано място за посещения и отдих. Все по-осезаемо се усеща интересът към Еленския Балкан, към историческите, културните и природните забележителности. Липсваха ни обаче много от пищните събития, изпълнените с гости улици, всеобщото веселие и празнично настроение.

Постиженията ни носят удовлетворение, дават ни сили и кураж да продължим напред, но те също ни карат да бъдем по-взискателни, по-искащи, по-критични към недостатъците около нас. Това ни задължава да се вгледаме и в себе си, защото ако всеки се постарае да се промени в положителна посока, да се отнася съвестно към задълженията си, да проявява уважение към околните, тогава всички заедно ще усетим така желаната промяна към по-добро.

Рождество Христово носи посланието за съзидание и добри дела, за надежда и силна вяра, за прошка и подкрепа на ближния. Нека посрещнем празника със смирение и с благи думи да стоплим сърцата на близките си хора, да им благодарим за разбирането и сигурността, за търпението и грижите.

Да си пожелаем новата 2022 година да влезе в домовете ни със здраве и повече оптимизъм,  с късмет  и благополучие, да бъде успешна и изпълнена с много радост и в делник, и в празник!


Инж. Дилян Млъзев, кмет на община Елена


Ключови думи
инж. Дилян Млъзев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати