Сряда, 17 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Дори в годината на COVID-19 горнооряховският Дядо Коледа ще продължи своята мисия

  06.12.2020 07:59
Дори в годината на COVID-19 горнооряховският Дядо Коледа ще продължи своята мисия

За седма поредна година Георги Симеонов влиза в дрехите на стареца с подаръците, за да подкрепи каузата на човек, изпаднал в беда.

Този път мисията на Георги е да помогне на 41-годишния Павлин Начев от Горна Оряховица. Той е с тежката диагноза злокачествен карценом на стомаха. Събира 60 000 евро, за да се оперира в „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда”.
Преди седем години на един предновогодишен банкет на фирмата на майка му се родила идеята Георги да се превръща в Дядо Коледа, за да събере пари за определена благотворителна кауза. Желанието да помага се родило, когато негови приятели го завели в русенското село Черешово и му показали страданията на Росен и семейството му, в което двама инвалиди се грижат за две тежко увредени деца. Тогава той решил, че всичко, което изкарва като Дядо Коледа, ще дари на Росен. Момчето, уви, не успя да се пребори за живота си. Но Георги продължава да помага. Последваха кампании за Вики с диабет, за Алекс, който имаше нужда от лечение на очите, за Пеньо, който се бореше с левкемия. Дарявал е на манастира „Св. Николай” в Арбанаси, а след това участва в кампания за хандбалиста на „Локомотив” Ивелин Дачев, който претърпя тежка контузия. Миналата година събра над 1200 лева за Марияна от Велико Търново. Жената не успя да се пребори с острата лимфобластома и Георги понесе тежко новината за нейната смърт, но не се отказва, дори напротив – още по-мотивиран е да направи добра кампания дори в тази ненормална обстановка, наложена от кризата с коронавируса.
И тази година всичко, което Георги събере в ролята си на Дядо Коледа, ще бъде за неговата кауза – спасяването на Павлин. Ще бъде по-трудно, дава си сметка той, защото няма фирмени банкети и големи партита като други години. Но хората, които искат да даряват и са свикнали с неговото посредничество, вече му се обаждат, за да обещаят подкрепата си и тази година. Георги ще посети всеки желаещ да помогне на Павлин и ще внесе малко радост в този не чак толкова празничен декември. Цената е само 5 лева, а младият мъж е готов да работи не само в Горна Оряховица, но и в Лясковец, Долна Оряховица, Велико Търново и то в най-празничните дни. Разбира се, всеки може да задели каквото сметне за нужно над тези 5 лева, за да помогне на Павлин, за чийто живот работи Георги този месец. Дядо Коледа гарантира, че всеки лев, изкаран през този месец, е за неговата кауза, както винаги е било. За мен това е чест. Имаше момент, в който мислех да спра, защото срещнах хора, събрали много злоба и гняв. Но го преодолях. И може би сега е моментът да благодаря на всички, които бяха с мен и ми показаха своята подкрепа, когато пострадах от нападение миналата година. Благодаря, тази помощ ми дава сили да продължа, казва Георги.
36-годишният Дядо Коледа е минал през много трудни периоди. Той самият е страдал достатъчно, борейки се с физически недъзи и добре знае колко е важно хората да се подкрепят, когато са изправени пред някакво житейско изпитание. Въпреки заболяването си, той работи от близо 15 години в колбасарското предприятие на Иван Стефанов и не само не тежи на никого, но иска да помага на другите. През 2015 г. Георги беше обявен за един от „Достойните българи” за своята благотворителна дейност и много се гордее с това признание. То също ме задължава, трябва да си достоен цял живот, казва Георги.
Потърсете Георги или Дядо Коледа, независимо дали ще е вкъщи, в офиса, ако отворят заведенията по Коледа – и там. Независимо дали ще е за един човек или за цяла компания младият мъж ще направи и невъзможното, за да ви зарадва. И да вдъхне надежда. Защото освен да събира пари за своите болни, той привлича вниманието към техния проблем и им помага да получат по-широка подкрепа, отколкото могат сами да си осигурят.
За мен това е чест, обяснява Георги своята декемврийска кауза. Подкрепете го, като поръчате своя личен Дядо Коледа на тел. 0988 318 904 или на лично съобщение във Фейсбук.
Елена ВЕЛКОВА

 


Ключови думи
Георги Симеонов Дядо Коледа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати