Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

С 1240 лева помогна Дядо Коледа от Горна Оряховица на борещата се за живота си Марияна от Велико Търново

  04.01.2020 12:57
С 1240 лева помогна Дядо Коледа от Горна Оряховица на борещата се за живота си Марияна от Велико Търново

Горнооряховчанинът Георги Симеонов, който шест години подред облича костюма на Дядо Коледа, за да помага на хора в беда, предаде 1240 лева на Марияна Светлозарова от Велико Търново, която страда от левкемия и се бори за живота си. Георги занесе дарението си в дома на Марияна и пожела успех в предстоящото лечение. 39-годишната майка на две деца пътува в понеделник за Германия. Засега изследванията й са добри, предстои подготовка за лечение със стволови клетки. Марияна ме посрещна със сълзи и аз самият бях готов да се разплача. Надявам се да има късмет и всичко да мине добре. Благодаря на всички, които подкрепиха кампанията ми и така заедно даваме надежда на една толкова добра жена, каза Георги след края на най-успешната си благотворителна кампания досега.

За шеста поредна година горнооряховският Дядо Коледа посвещава декември месец на някаква благотворителна цел. Всички пари, които събира от участието си като добрия старец в партита, фирмени банкети и детски тържества, Георги дарява на хора, които в момента са в беда. Досега най-много пари е събирал преди две години – 1100 лева, но сега кампанията е още по-успешна. В продължение на месец Георги е участвал в над 40 събития. Сред по-големите дарители по време на кампанията са Николай Рашков с фирмите си „Мирвана” и „Адел”, Михаил Ченков от „Бултраф”, ТЕЦ-а на Захарни заводи, Ивелин Михайлов от Исторически парк, както и много още хора, поканили Георги на своите лични празници.

Самият Георги също има заболяване. 35-годишният мъж е с детска церебрална парализа и добре знае колко е важно хората да се подкрепят, когато са изправени пред някакво житейско изпитание. Въпреки заболяването си, той работи от близо 15 години в колбасарското предприятие на Иван Стефанов и не само не тежи на никого, но иска да помага на другите.

Всичко започнало, когато неговите приятели Пламен и Криси Димитрови го завели в русенското село Черешово и му показали страданията на Росен и семейството му, в което двама инвалиди се грижат за две тежко увредени деца. Можеш ли да помогнеш, попитали тогава приятелите на Георги. И той решил, че всичко, което изкарва като Дядо Коледа, ще дари на Росен. Момчето, уви, не успя да се пребори за живота си. Но Георги продължава да помага. Последваха кампании за Вики с диабет, за Алекс, който имаше нужда от лечение на очите, за Пеньо, който се бореше с левкемия. Дарявал е на манастира „Св. Николай” в Арбанаси, а последната кампания беше за хандбалиста на „Локомотив” Ивелин Дачев, който претърпя тежка контузия.

Междувременно през 2015 г. Георги беше обявен за един от „Достойните българи” за своята благотворителна дейност.

Догодина отново ще направя кампания. За мен е важно не само какви пари ще събера, но и да привлека вниманието на хората към проблемите на нуждаещите се от лечение. Искам хората да са добри и да си помагат. Това пожелавам на всички за Новата година – бъдете здрави и правете добро, казва достойният българин.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Георги Симеонов Дядо Коледа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати