Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Деца от ДГ „Щастливо детство” благодариха с рисунки и послания за труда на медиците в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

  04.12.2020 10:24
Деца от ДГ „Щастливо детство” благодариха с рисунки и послания за труда на медиците в МБАЛ „Св. Иван Рилски”

В последния работен ден преди затварянето на детската градина, поради обявения частичен локдаун в България, една специална пратка полетя към МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Децата от Трета  подготвителна група „Мики Маус” на ДГ „Щастливо детство”, под ръководството на Наталия Николова, показаха своята съпричастност и уважение към труда на медиците от Ковид отделението на болницата в Горна Оряховица. С много старание и ентусиазъм те изработиха свои рисунки, посветени на благородната професия, отправиха своите детски послания  с едничкото желание и надежда - да усмихнат лицата на лекарите и медицинските сестри в тяхното нелеко ежедневие в борбата с Covid-19 и да им покажат своята подкрепа и уважение.

Всяка една от 15-те рисунки е с послание от малките автори. Сред тях са: „Тази рисунка е за теб- моят доктор! Обичам те!”, „Обичам ви доктори и медицински сестри”, „Мили доктори, моля махнете коронавируса! Излекувайте ни!” и др.

В детските очи медиците притежават безгранични сили, чрез които се справят с болестите. А  отвореното писмо до медиците завършва с горещо пожелание: „Бъдете здрави и продължавайте да бъдете добър пример за подрастващото поколение!“.

Рисунките на децата ще бъдат закачени върху четири табла, които ще бъдат поставени до регистратурата, във Второ и Трето вътрешно, и Инфекциозно отделения, в които се лекуват пациенти с коронавирус.


Ключови думи
ДГ "Щастливо детство" МБАЛ "Св. Иван Рилски" група "Мики Маус"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати