Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Община Велико Търново и партньори казват НЕ на насилието върху жени и деца

  25.11.2020 16:17
Община Велико Търново и партньори казват НЕ на насилието върху жени и деца

По повод 25 ноември – Международен ден за борба срещу насилието над жени и деца, Община Велико Търново, съвместно с Районното управление на полицията в старопрестолния град, Кризисен център за лица „Търновград" и Кризисен център за деца, жертви на трафик и/или насилие в с. Балван организират инициатива в подкрепа на децата и жените, преживели насилие. С послание, изписано върху жълти декоративни рози, изработени от екипите на двете социални услуги, партньорите изразяват своята подкрепа в борбата срещу насилието и призовават да не бъдат премълчавани случаи на посегателства. За да достигне посланието до широката общественост, розите ще бъдат поставени в различни институции и организации в града.
В инициативата се включиха деца и лица, станали жертви на насилие, които оставиха свои лични послания, изписани върху постер в сградата на Кризисен център за лица "Търновград".
В резултат на доброто партньорство и съвместната дейност между Общината, РУП – В. Търново, Дирекция „Социално подпомагане“, социални услуги и институции, от началото на годината  е оказана подкрепа на над 50 пострадали от насилие, в това число и седем деца. С тях успешно се работи в посока личностно им израстване, самостоятелност и преодоляване на психологическите травми.
След стартирането на социалната услуга Кризисен център за лица „Търновград“, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, от август до днешна дата са обхванати общо 35 потребители. Екипът е осъществил мобилна работа  и консултации на терен по 14 сигнала, организирани са над 20 информационни кампании в населените места на територията на областта.
За поредна година на днешния 25 ноември крепостта „Царевец“ ще бъде осветена в оранжев цвят. Символичният жест е в знак на подкрепа от страна на Община Велико Търново към организираната от „Зонта Интернешънъл“ международна кампания срещу насилието върху жени и деца. Крепостта ще бъде обагрена в 18,30 ч.


Ключови думи
насалие Балван
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати