Петък, 27 Nov 2020
            
Велико Търново Темида

Апелативен съд – Велико Търново и НИП организираха първото регионално онлайн обучение за съдии и съдебни помощници

  30.10.2020 13:22
Апелативен съд – Велико Търново и НИП организираха първото регионално онлайн обучение за съдии и съдебни помощници

21 съдии и съдебни помощници от съдилищата в апелативен район Велико Търново се включиха в първото в страната регионално онлайн обучение, организирано съвместно от Апелативен съд – Велико Търново и Националния инстититут на правосъдието. В уебинара, посветен на практическите въпроси по прилагането на Кодекса за застраховането,  участваха магистрати и служители от Апелативен съд – Велико Търново, Окръжен съд – Велико Търново, Окръжен съд – Габрово и Окръжен съд – Плевен. Предвид усложнената обстановка в страната, свързана с увеличение на случаите на заболели от COVID-19 през последните седмици, бе взето решение обучението да не се провежда в обичайния присъствен формат, а всички участници да се включат дистанционно посредством видеоконферентна връзка. Същата бе реализирана посредством онлайн платформата Zoom.  
Обучението се проведе в две части, в първата от които бяха разгледани проблемите на имущественото застраховане, а във втората – казуси и проблеми, свързани с гражданската отговорност на автомобилистите. Лектор на обучението бе Емилия Василева, съдия от Върховния касационен съд.
В рамките на уебинара бяха разгледани множество практически въпроси, свързани с последните промени в Кодекса на застраховането (изменен два пъти през 2020 г.), представени от съдия Василева по начин, който максимално да подпомогне магистратите в пряката им работа по правоприлагането, бяха обсъдени множество конкретни казуси, както и практиката на Върховния касационен съд по тези проблеми.


Ключови думи
Апелативен съд НИП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати