Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Сребро и бронз спечелиха момчетата на „Локомотив” от Държавното по свободна борба

  26.10.2020 14:40
Сребро и бронз спечелиха момчетата на „Локомотив” от Държавното по свободна борба

Емил Ангелов е със сребърен медал, а Мартин Милев с бронзов от последното за сезона държавно първенство по борба. СКБ „Локомотив” участва с 4 състезатели в Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета в Петрич, в конкуренция на 180 състезатели от 43 клуба.

В категория 57 кг, където се конкурираха 22 състезатели, Емил Ангелов стигна до финал след четири тежки срещи. В първия кръг той победи Никола Ковачев от „Черноморец” (Бс) с 12:4 точки. Във втория тушира Александър Желев от „Илия Павлов” (ВТ), в третия отново с туш се наложи над Денис Ивелинов от Добрич. На полуфинала Емил победи със 7:4 Исмаил Косеин от „Левски”. Тежката програма обаче изцеди силите на „локомотивеца” и на финала той отстъпи на Хамди Басри. Въпреки че остана със сребърния медал деветокласникът на ПГЛПИ „Атанас Буров” остави прекрасни впечатления от изявите си на тепиха.

Първи медал в републиканско първенство спечели в кат. 48 кг Мартин Милев. Той е осмокласник в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и има още една година в тази възрастова група. Мартин започна с победа над Никола Колев от Русе с 12:9. Във втория кръг победи с технически туш Нурай Селиман, също от Русе. На полуфинала обаче загуби от бъдещия шампион Никола Стефанов от Сливен. В малкия финал за третото място Мартин тушира Николай Ламбру от „Илия Павлов” (ВТ).

В кат. 62 кг Николай Момъков остана изненадващо на 7-мо място, въпреки добрия старт. Той започна с две победи с туш над Аднан Тамров от Търговище и Ерай Камил от Разград. Последва загуба от бъдещия шампион Ердал Галип от „Черноморец” (Бс). Заради подценяване на противника в репешажите Николай допусна изненадваща загуба от Илия Илиев от клуб „Станка Златева” и остана извън борбата за медалите.

Четвъртият представител на „Локомотив” – Николай Ангелов в кат. 52 кг остана извън десетката.

Доволен съм, че Емил направи много хубави срещи до финала. Там като че ли прегоря и допусна грешки, заради които остана със сребърен медал. Мартин също направи силни и емоционални борби. И при двамата се забелязва голям напредък и трябва да продължават с това старание. Не мога да кажа, че съм разочарован от Николай Момъков, защото той се влага много в тренировките. На това първенство не беше на обичайната си висота, но с усърдието с което се готви, знам, че скоро пак ще се върне на шампионския път. Николай Ангелов може много повече, но и повече трябва да се вслушва в съветите на треньорите, за да върви напред, коментира представянето на четиримата треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Николай Ганев Емил Ангелов Мартин Милев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати