Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други Павликени

Рехабилитираният път Дъскот - Паскалевец беше официално открит

  21.10.2020 15:40
Рехабилитираният път Дъскот - Паскалевец беше официално открит

Рехабилитираният път с. Дъскот - с. Паскалевец беше официално открит. Лентата прерязаха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител инж. Николай Миндалов и кметските наместници на двете населени места – Николай Митев и Мирослав Димитров.
Пътят с дължина 5 км е основно ремонтиран по проект „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Павликени”, който се изпълнява по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7. „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”.
Инвестицията в тази пътна отсечка е за 2 788 839 лева с ДДС, осигурени като безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони 2014–2020.
Строително-монтажните дейности извърши ДЗЗД „Роудстрийт Билд” - Хасково. Строителния надзор на обекта осъществи „Институт за управление на програми и проекти” ООД София. Фирма „ВИАМАП” ООД София, осъществи авторския надзор по изпълнението му.
В рамките на проекта се извършва реконструкция и рехабилитация на две пътни отсечки: път IV 40527 /VTR1208 / III 403 Сухиндол - Павликени - Върбовка, който вече беше открит през миналата година, и път IV 34235 VTR1202 / III 405 Павликени – Дъскот – Паскалевец.
„С днешното откриване на най-новата отсечка реновираните общински пътища стават точно 50%. С грижата на добър стопанин ние поддържаме и останалите 47 км, които поради различни причини не могат да бъдат одобрени за финансиране по ПРСР“, каза инж. Манолов в словото си. Той подчерта, че хубавият път подобрява свързаността със съседната община Велико Търново и дава удобства на гражданите, ученическите автобуси, улеснява и зимното поддържане. „Нашата мисия, която следваме неотклонно ден след ден, е да подобряваме условията за живот в нашата община, за да могат нашите граждани да усещат, че се доближаваме до европейските стандарти“, каза кметът.
Отец Киприян освети новата пътна отсечка.


Ключови думи
Дъскот Паскалевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати