Понеделник, 15 Мар 2021
            
Велико Търново Политика

Гюнай Далоолу бе преизбран за областен лидер на ДПС

  18.10.2020 14:16
Гюнай Далоолу бе преизбран за областен лидер на ДПС

Трети мандат като областен лидер на ДПС започва Гюнай Далоолу. На днешната конференция на партията, проведена във Велико Търново, той получи безапелационната подкрепа на всички присъстващи 96 делегати.
На форума бяха избрани и общинските председатели. Всички 10 досегашни такива остават начело на ДПС в съответната община. Така ДПС в Горна Оряховица ще продължи да бъде ръководено от общинския съветник Йордан Керчев, в Лясковец – от Михаил Михайлов, в Елена – от Ремзи Салиев. Зам.-кметовете на Свищов и на Полски Тръмбеш, съответно Бедри Алиев и Назир Кадиф, също запазват постовете си в Движението. Кметът на Върбовка Ивелин Розинов бе преизбран в Павликени, Федя Дервишев – в Златарица, Мехмед Чавдарлиев – в Сухиндол, а Атанас Дончев – в Стражица. Начело на общинскара организация на ДПС във Велико Търново остава Мъстън Еминов.   

За конференцията във Велико Търново бяха членовете на Централното оперативно бюро на ДПС Камен Костадинов и Рушен Риза, депутатите Симеон Симеонов от Великотърновския избирателен район и Емен Мехмедова от Търговище. Сгъстеният график на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ не позволи и той да се присъедини към форума.

Хората в ДПС ме зареждат. Ще дам всичко от себе си на предстоящите избори ДПС най-малкото да запази мандата, който има в момента. Структурите са стабилни, имам добър екип, който в последните 7 г. неотлъчно е до мен.
Предложих 3 неща. Първо, издигнахме кандидатурата на г-н Карадайъ за председател на ДПС. Второ, което за мен е много важно - да разширим струкурите в областта. Трето, Оперативното бюро на Областния съвет да заседава една седмица преди областните съвети. Развълнуван съм, не скри Гюнай Далоолу. Като тежък описа той последния си мандат предвид многото проведени избори, а ситуацията в България нарече сложна.
ДПС за пореден път показва, че е най-национално отговорната, най-националната и най-евроатлантически ориентираната партия в Булгария. Никога не предава или продава ценностите си, а винаги работи за доброто на хората, не само на своя електорат, категоричен бе Далоолу.
 
Вместо от 35, както беше досега, Областният съвет на ДПС във Велико Търново ще се състои от 27 човека. Избрани бяха и 22 делегати за национална конференция, датата на която ще бъде обявена по-късно.

Ще търсим реализация във всяка една община. Предстоят тежки избори. Нашата позиция е ясна – оставка на правителството, оставка на президента и експертен съвет, припомни Далоолу.

Областната структура на ДПС във Велико Търново стои много добре на национално ниво. Г-н Далоолу е изявен лидер в партията, за което му благодарим. Резултатите на изборите са признание на това, което се прави на местно ниво. Ние сме от хората, които се учат от грешките на другите, стараем се да коригираме там, където бъркаме. Целта ни е положението в България да се подобрява за всички. Защото ДПС не се бори само за правата и свободите на етносите, а на всички, бе коментарът на депутата Симеон Симеонов.

На предстоящ Областен съвет ще бъде избрано областно ръководство на ДПС, като в него вече влизат всички общински съветници във Великотърновско.

Велико Търново ще има народен представител на следващите избори. Само 2 хил. гласа ни разделиха на последните избори от т. нар. патриоти. Ще се боря за просперитета на на ДПС в областта, каза още преизбраният лидер.

На снимката - Гюнай Далоолу (вдясно) и депутатът ген. Симеон Симеонов


Ключови думи
Гюнай Далоолу ДПС велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати