Понеделник, 15 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” е трети в отборното класиране на Държавното по свободна борба за деца

  03.10.2020 17:48
„Локомотив” е трети в отборното класиране на Държавното по свободна борба за деца

Отборът на „Локомотив” спечели купата за трето място в отборното класиране от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца, на който беше домакин Горна Оряховица. 275 състезатели от 52 клуба излязоха на трите тепиха в спортна зала „Никола Петров”, за да спорят за медалите.

С най-много точки категоричен отборен победител станаха борците на Сандански, следвани от отбора на Руен и „Локомотив” Горна Оряховица.

Домакините се представиха с 15 състезатели, като трима стигнаха до битката за медалите. Никола Сърнев спечели среброто в кат. 38 кг, Илиян Ангелов е с бронз в кат. 30 кг, а Дамян Радев беше близо до медала, но остана пети в кат. 59 кг.

Никола Сърнев тушира в първия кръг Теодор Цонев от клуб „Станка Златева” и продължи с победа с технически туш над Димитър Кехайов от Сандански. На полуфинала той надви с туш Берк Хаджиюмеров от Ветово. На финала обаче Никола загуби по точки от Валери Захаридис от Сандански.

Илиян Ангелов тръгна с две победи с туш над Благой Стоянов от Симеоновград и Михаил Боев от Добрич. Загуби полуфиналната си схватка от Божидар Дамянов от Сандански, но в малкия финал за 3-5 място беше безапелационен и спечели медала, побеждавайки с технически туш Виктор Тодоров от Златарица.

Освен петото място за Дамян Радев в десятката на своите категории влязоха още Стефан Николов (47 кг) и Мартин Георгиев (53 кг). И двамата са осми.

С медал се окичи и Дениз Ахмедов, който участва в демонстративни преборвания на деца от подготвителните групи, които предшестваха борбите от шампионата. Всички хлапета получиха медал и паричен бонус, връчени им от президента на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков и от световния шампион Явор Янакиев.

Купите за отборното класиране връчи олимпийският шампион и генерален секретар на Българската федерация по борба Валентин Райчев. На почетната стълбичка се качиха двамата треньори на "Локо" Николай Ганев и Пламен Денчев.

Очаквахме повече, има леко разочарование, защото състезателите ни не успяха да реализират потенциала си. Но все пак не може да не сме доволни от това, че се опитаха да се борят мъжки. Трябва им повече психическа стабилност и още по-здрава работа на тренировки. Ако запазят желанието си да се борят и да се трудят, ще дойдат и по-големи успехи, коментираха двамата треньори.


Ключови думи
борба Локомотив Никола Сърнев Илиян Ангелов Николай Ганев Пламен Дончев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати