Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

Министър Красимир Вълчев бе на среща с академичната общност, ученици, учители и синдикати в Свищов

  21.09.2020 20:16
Министър Красимир Вълчев бе на среща с академичната общност, ученици, учители и синдикати в Свищов

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе на визита днес в Свищов, където откри учебната година в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, посети две училища и се срещна с учители и представители на синдиката. Заедно с министър Вълчев, гости на крайдунавския град бяха народният представител Станислава Стоянова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, областният управител Любомира Попова и началникът на РУО-Велико Търново инж. Розалия Личева, които бяха посрещнати от кмета на Свищов Генчо Генчев, ресорния зам.-кмет Анелия Димитрова и началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева.
В СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“ министърът бе посрещнат с особена тържественост и заедно с учениците тества новите спортни площадки, които бяха открити още при старта на учебната година. Училищните директори запознаха гостите си с материалната база и условията, при които се провежда учебния процес, а министърът остана впечатлен от усърдието, с което се работи в двете учебни заведения.
В СА „Димитър А. Ценов“ министър Вълчев произнесе празнично слово, в което поздрави ръководството на Академията в лицето на проф. Марияна Божинова и преподавателския състав за доброто партньорство и мотивацията, с която работят, като подчерта, че трудният период за Академията вече е отминал, а на студентите пожела да станат знаещи и можещи хора, които реализират успехи. Като израз на благодарност за подкрепата, която оказва на Свищовската Алма матер и училищата в общината, министър Красимир Вълчев бе награден с почетни знаци от проф. Марияна Божинова и кмета на Свищов Генчо Генчев.
След тържественото откриване на учебната година, министърът на образованието и науката посети ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, където се срещна с представители на всички училища на територията на община Свищов и заедно с Янка Такева разговаряха с тях за динамиката в образователния процес и адаптирането към съвременните условия; приобщаването на учениците от уязвими групи и социално партньорство с родителите; увеличаване на медицинския персонал в училищата; създаването на мрежа от кариерни центрове, които да бъдат лесно достъпни и преди всичко полезни за учениците при техния избор за професионално развитие и др.
Като домакин, кметът на Свищов благодари поименно на всеки един от присъстващите официални гости, като подчерта удовлетворението си от чудесното междуинституционално партньорство, което имат помежду си в името на един от най-важните приоритети за всички , а именно образованието.


Ключови думи
Красимир Вълчев Свищов Стопанска академия Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати